Шуфрич у Брюсселі впіймав облизня

Шуфрич у Брюсселі впіймав облизняНаш власний кореспондент Ростистислав Демчук передає з Брюсселя.

Мушу вас розчарувати… Бліцкриг Шуфрича і його ригобратії опанувати Європарламент гучно провалився.
А що відбулось? Приїхав Нестор Шуфрич до Брюсселя в компанії своєї ригобратії, так званих науковців, політологів та соціологів: Сергія Беляшка і Євгена Копатька. Вони та їх колеги з Європарламенту спробували розповісти про нинішні \”Прориви і втрати України\”. Міжнародну конференцію відкрила евродепутат від групи Прогресивних соціал-демократв пані Маріо Лаурістін з Естонії. Вона зазначила що економіка України від перших днів своєї незалежності по нинішній день знаходиться в стані хронічної стагнації. Однією з причин цього є небачений в Європі рівень корупції. Відтак слово взяв прокремлівський праворадикал, екстреміст Жан – Люк Шафхаузер. Він зазначив що підписання Угоди про асціацію з ЄС – це був хибний крок, треба було слухати Путіна і вступати в Євро-Азійський союз. А так за допомогою зовнішнього втручання (не пояснив чийого) в Україні виник Майдан, який призвів до численних жертв і війни… Нарешті настала черга говорити Нестору Шуфричу. Поки він розминав язик, прокремлівський праворадикал Жан -Люк Шафхаузер якось непомітно зник з поля зору.
Шуфрич розповів про те, як у перші дні конфлікту на Донбасі до нього звернувся в.о. Олександр Турчинов і благав Шуфрича зустрітись з Віктором Медведчуком, близьким другом Володимира Путіна, аби Медведчук вмовив Путіна вгамувати сепаратистів. Ще він розпвів про своє обурення, що вбивць мирних громадян на Майдані до цього часу не знайдено і їх взагалі ніхто не шукає. І ще Шуфрич заявив, якби його влада послухалась ще влітку 2014 року, то війни взагалі б не було. І так якось мимохідь кинув фразу, що ці регіони заслуговують того що вони вимагають – автономії в складі України.
Перейшли до панельної дискусії. Слово взяв представник ГО \”Українська молодь в Бельгії\” Victor Artemenko (на третій світлині, не бритий). Він відразу почав рвати формат форуму і запитав колишнього свого колегу із Центру Європейських Досліджень Майкла Емерсона, чи не думає він, що його перебування поряд з Нестором Шуфричем останній використає для свого відбілювання. У відповідь на це Майкл Емерсон включив дурня і запитання залишилось без відповіді. Я поцікавився у євродепутатки Маріо Лаурестін: що поєднує представника лівоцетрстів Європарламенту із прокремлівським праворадикалом Жаном-Люком Шафхаузером у підтримці представників Партії регіонів? Мадам Маріо Лаурестін аж зойкнула від подиву: щоб я співпрацювала з пропутінським праворадикальним лоббі?!? – Боже борони. Я прийшла висловити нашу точку зору, відмінну від праворадикалів. Псля цього я переадресував своє запитання до Нестора Шуфрича з проханням прояснити його позицію щодо автономії Донбасу в складі України: як це він собі уявляє?
Шуфрич не встиг відповісти… в конференц-зал ввірвалися озброєні невідомі люди… озброєні плакатами з зображенням мармизи Шуфрича і надписами: \”Я вкрав в України 235 млн. доларів\”, \”Я вам вірно служу, командире Путін\” і в такому дусі. Ну як після такого \”рейдерського захвату\” прес-клубу \”Європа\” могла продовжуватись конференція?
Все зійшло на пси

peredplata