На виборах до Чернівецької обласної ради змагатимуться 705 кандидатів

Станом на 1 жовтня 2015 року до Чернівецької обласної виборчої комісії для участі у виборах в обласну раду подали документи 15 місцевих осередків політичних партій на 705 своїх висуванців. Як і прогнозувала ОПОРА, більшість подань було зроблено в останній день.
Так, впритул до опівночі 30 вересня представники політичних партій приносили до Чернівецької обласної виборчої комісії на реєстрацію списки кандидатів в депутати обласної ради. Того дня документи подали Радикальна партія Ляшка на чолі Інгою Маковецької (64 кандидати); партія «Нова держава» на чолі списку з 14 кандидатів – Віталій Мельник, «Самопоміч» подала 33 кандидатури на чолу з Іваному Гешком, партія «Громада і закон» – вісім на чолі з Олегом Боднарем; Аграрна партія – 65 – на чолі з Віталієм Усиком, «Сила людей» на чолі з Руслоном Панчишиним подала 23 людини, а партія «Відродження» подала список з 65 кандидатів на чолі з Олегом Унгуряном.
ОПОРА повідомляла, що 29 вересня до Чернівецької обласної виборчої комісії для реєстрації списків кандидатів в депутати обласної ради подали документи партії «Солідарність» (Володимир Куліш перший в списку з 65 кандидатів), «Соціалісти» (на чолі списку з 39 депутатів Валерій Золотарьов), «Наш край» (партія покрила 54 округи на чолі з нинішнім головою облради Михайлом Гайничеру), «Народний контроль» (подали на 43 кандидатів з першим номером в списку Володимиром Морозом). Партія УКРОП подала список з 47 кандидатів на чолі з Ігорем Малишевським. ВО «Свобода» на вибори до обласної ради список з 55 кандидатів очолив Віталій Мельничук, а список «Батьківщини» – Іван Мунтян (65 кандидатів). Також 65 кандидатів подав Опозиційний блок на чолі з Дмитром Павелом.
До 1 жовтня включно комісія прийматиме рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.
Розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. А про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata