В Чернівецькому обласному військкоматі готуються до нової хвилі мобілізації

В Чернівецькому обласному військкоматі готуються до нової хвилі мобілізаціїПрезидентського указу поки що немає, проте, за прогнозами, вона буде в квітні-травні.

Наразі в Чернівецькому обласному військкоматі проводять низку заходів по підготовці до нової хвилі мобілізації. Серед них – відновлення військового обліку, а також приписка до військкоматів. Наразі на обліку в Чернівецькій області перебуває більше 4 тисяч призовників, неявка, за словами військового комісара області, складає 400 чоловік – переважно це мешканці великих районних центрів, а також міста Чернівці.

Одним із основних напрямків роботи військкоматів наразі є прийом кандидатів на військову службу за контрактом – адже від кількості контрактників залежатимуть масштаби майбутньої мобілізації. Офіційного Указу Президента України поки що немає, проте вона скоріш за все все-таки
відбудеться, адже є потреба в заміні мобілізованих за період 4тої хвилі – однієї з наймасштабніших. Появу офіційного документу про мобілізацію/демобілізацію прогнозують десь в другій половині березня-квітні.

Раніше очікувалось, що мобілізації не буде, адже нестачу військових зможуть повністю замінити контрактники. Проте, судячи з тенденцій, їм не вдастся зробити це в повному обсязі. Наразі квартальний план для обласного військкомату – 410 чоловік до 30 березня – виконано на 33%. Вже набрано 135 чоловік, до кінця місяця очікують відправити на навчання ще близько сотні. За словами обласного військового комісара, найкраще працює Вижницький районний військкомат – там план виконується на 50%, також охоче люди записуються на контракт в Глибоцькому та Сокирянському районах. А от найгірша ситуація – в Кіцманському та Герцаївському районі, а також в місті Чернівці.

peredplata