Ветерани-прикордонники поділилися з чернівецькими школярами спогадами про другу світову війну

Ветерани-прикордонники поділилися з чернівецькими школярами спогадами про другу світову війнуУ школах Чернівців сьогодні відбуваються заходи присвячені 71-ій річниці перемоги над нацизмом. Голова ветеранської організації Чернівецького прикордонного загону Василь Чупак також побував на таких заходах у школах № 22 та № 27 міста Чернівці.
Під час урочистостей Василь Олексійович згадав свої шкільні роки, коли одного дня перед початком уроків дирекція школи, в якій він навчався, зібрала усіх дітей та повідомила, що навчання відміняється, бо почалася війна. Вперше взяти зброю до рук йому довелося у 15-річному віці, після чого він пройшов усі жахи тієї війни аж до Берліну.
Нинішні школярі із захопленням послухали розповіді ветеранів, які до них прийшли. Воїни-прикордонники також звернули увагу підростаючого покоління на необхідності пам’ятати уроки трагічної історії нашої країни та звитяжної боротьби її народу проти фашистських загарбників. Адже ці школярі є майбутнім країни і повинні її любити та бути готовими, в разі необхідності, стати на її захист.
Діти подякували ветеранам та привітали їх з прийдешнім святом Дня Перемоги, подарувавши квіти. Про це повідомила прес-служба Чернівецького
прикордонного загону

peredplata