Приховані в колесах автівки сигарети виявлено за допомогою рентгентапарату

Сховище із сигаретами марки “Marble” виявлено 11 травня цього року посадовими особами Чернівецької митниці ДФС спільно з співробітниками прикордонної служби під час поглибленого огляду легкового автомобіля іноземного виробництва марки “Volkswagen Passat” в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет”.

Для проходження митного контролю 31-річний громадянин України, який прямував до Румунії в приватних справах, обрав смугу руху спрощеного контролю “зелений коридор”. Однак відповідно до прийнятого інспектором митниці рішення транспортний засіб під керуванням громадянина виведено в “червоний коридор”, де за результатами огляду завдяки рентгентапарату і було викрито тайник з тютюновими виробами, прихованими між гумовими шинами та металевими дисками задніх коліс автівки.

Таким чином, водій транспортного засобу вчинив дії, спрямовані на незаконне переміщення товару через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

За складеним на підставі ч.1 ст.483 МКУ протоколом співробітники митниці вилучили 428 пачок сигарет іноземного виробництва загальною вартістю майже 5800 грн. та транспортний засіб з іноземною реєстрацією 2002 р.в., оцінений у 70 тис.грн. Порушник митного законодавства також сплатить штраф у розмірі 100% відсотків вартості прихованого товару.

прес – служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata