На Буковині урочисто відправили 37 юнаків до війська

На Буковині урочисто відправили 37 юнаків до війська

Сьогодні, 11 травня, на Чернівецькому обласному збірному пункті, що знаходиться у районному центрі Кіцмань, відбулися урочисті проводи та перша цього весняного призову відправка юнаків до лав Збройних Сил України. Зранку на ОЗП прибули батьки призовників, представники районної влади, громадських організацій, засобів масової інформації тощо.

Цього дня 37 юнаків з Буковини прибули на збірний пункт. Спочатку усі вони пройшли професійно-психологічний відбір та медичну комісію. Після цього майбутні солдати пройшли співбесіду із представниками військових частин, де вони в подальшому проходитимуть військову службу.

Традиційно на обласному збірному пункті відбувся урочистий мітинг з нагоди відправки юнаків у військо. Його відкрив Чернівецький обласний військовий комісар полковник Віталій Чурай, який наголосив на тому, що строковики не служитимуть у військових підрозділах, які будуть залучені до проведення антитерористичної операції на Сході України. Вони служитимуть виключно в пункті постійної дислокації військових частин.
Сьогоднішні призовники будуть відправлені до підрозділів Сухопутних військ та Повітряних сил ЗС України і служитимуть вони відповідно у Львівській та Київській областях.

Цієї весни з Буковини буде призвано 444 юнаки. Підуть служити до Збройних Сил України – 191 юнак, до Національної гвардії України – 110, до Державної прикордонної служби – 119, а до Державної спеціальної служби транспорту – 24.

Підполковник Сергій БЕРЕЦЬ

peredplata