ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО!22.06 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО!22.06 201722 червня – День Скорботи і вшанування пам\’яті жертв війни в Україні

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували обстрілювати оборонні укріплення ЗС України вздовж усієї лінії зіткнення. Найбільш активно противник порушував умови припинення вогню за темної пори. Всього вчора було нараховано 35 ворожих збройних провокацій. 5 обстрілів окупанти здійснили, застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Минулої доби внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗС України отримав поранення, ще один український воїн – бойове травмування.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна не вважає за доцільне зміну Мінського і Нормандського форматів переговорів з врегулювання ситуації на Донбасі.

\”Ми не бачимо необхідності змінювати Нормандський формат і мати якийсь паралельний тренд Мінського процесу. Ми дійсно обговорювали більш активне залучення наших американських партнерів до Нормандського формату, ми повністю відкриті, і вітаємо ці кроки і будемо вітати активнішу участь…\”, – зазначив глава держави.

Також президент наголосив, що головним результатом його візиту в США є те, що \”Україна об\’єднує Сполучені Штати Америки\”.

\”Якщо раніше йшлося про двосторонню підтримку в Конгресі і Сенаті, то зараз можна твердо говорити і про виконавчу владу, а саме Адміністрацію президента Трампа\”, – додав він.

У Мінську затвердили \”хлібне перемир\’я\” на Донбасі

Тристороння контактна група (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі підтримала дотримання режиму тиші на час збирання врожаю з 24 червня. Прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер також повідомила, що в гуманітарній підгрупі йде процес узгодження списків заручників.

Генеральна прокуратура України направила до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з п\’яти народних депутатів. За інформацією прес-секретаря спікера Андрія Ковальова, подання надійшли на Андрія Лозового, Олеся Довгого, Євгена Дейдея, Максима Полякова та Борислава Розенблата.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в Мелітополі Запорізької області затримали 25 осіб, яких підозрюють в участі в дестабілізації обстановки в місті, підготовці збройних дій, серії кримінальних злочинів і підпалів з березня 2017 року. СБУ попередньо встановила, що діяльність групи направляли куратори з Росії.

З самого ранку небо у Чернівцях вкрилося хмарами, які протримаються до кінця дня. Без опадів. До 24 градусів тепла
за останні 130 років
22 червня:
МАКС: 32.5° (1946)
МІН: 9.2° (1972)
Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам\’ять святителя Кирила Олександрійського. У минулі часи день 22 червня мав ще й таку назву – Кирило Кінець Весни Початок Літу. Це другий день літнього сонцестояння, і це найдовший день у році. З цього приводу наші пращури говорили, що \”На Кирила сонечко віддає землі усю свою силу\”. По сонцю і про погоду судили: якщо воно світить вдень ніби через оболонку – потрібно незабаром чекати на дощ.

Вчора наш сайт відвідали і читали 3078 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. У США – 186, у Канаді -26, в Еспанії -43, в Італії – 64, у Нідерландах -55, у Польщі -114, в Росії -123, в Чехії -7, Австрії -43, Румунії – 55, Франції -15, Німеччині -47, в Угорщині – 19, у Криму -26, Ірландії -7, , , Великобританії – 76, Китаю -5, Єгипті – 12, Туреччині – 21, Австралії – 1, Індії – 1, ОАЕ -9, Голандія – 75, Молдова – 15, Мексика – 2, Литва -4

Активно читають статті \”У Чернівцях будуть вибори \”. \”У НОВОСЕЛИЦЬКОМУ РАЙОНІ НА БУКОВИНІ НЕВІДОМИЙ КИНУВ ГРАНАТУ НА ПОДВІР\’Я МІСЦЕВОГО ПІДПРИЄМЦЯ \”, \”Білий Дім про результати зустрічі Петра Порошенка з Дональдом Трампом\” \”Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук: «Поїзд Сучава-Чернівці розвантажить пункт пропуску Порубне»\”

peredplata