На \”Єдиній країні\” говорили про чернівчанина, який загинув під Дебальцевим

На "Єдиній країні" говорили про чернівчанина, який загинув під ДебальцевимМинулої неділі, 26 квітня, у передачі \”Єдина країна\” на 5 телеканалі взяли участь батьки чернівецького медика Владислава Трепка, який загинув біля Дебальцевого, рятуючи поранених бійців.

Батько Віталій згадував, що в дитинстві замість казок розповідав синові різні історії про героїв, може, тому він хотів наслідувати їх.
Рідні думали, що Владислав стане істориком. Але після закінчення 9 класу він вирішив стати лікарем і вступив до медичного коледжу. Владиславу пророчили, що він стане великим хірургом, бо в нього, мовляв, дві праві руки.

Мама Ніна розповіла, що коли синові зателефонували із військкомату, він зібрався і пішов туди. У зоні АТО Владислав провів майже рік. Він врятував десятки поранених бійців. Батько пригадав, як син телефонував йому і радісно повідомляв, що йому вдалося врятувати бійця, який вже майже не дихав. І як сумував, коли не міг нічого зробити.

Ніна Трепко зізналася, що пережити велике горе їм допомогла їхня велика родина. Вона щодня заходить до кімнати Ввладислава зі словами \”Доброго ранку, синочку\”, а ввечері бажає йому спокійної ночі.

Теплими словами про Владислава згадували сусіди. Зокрема, сусідка Галина, плачучи, розповіла, як люди на колінах зустрічали і проводжали труну із загиблим лікарем.
Джерело

peredplata