В Чернівцях розглядають можливість запровадження системи електронного врядування

У ході зустрічі секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина із начальником відділу ІТ-технологій та комунікації міста-партнера Вольфсберг (Австрія) Йозефом Мостьоглем, чиновники обговорили питання запровадження системи електронного урядування у Чернівецькій міській раді.

Місто Вольфсберг було одним із перших у Австрії, яке запровадило цю систему і вже більше трьох років мешканці успішно користуються нею. Першочерговою задачею для міської влади стало полегшення надання послуг мешканцям у різних галузях міського господарства. Початком впровадження стала розробка 12 онлайн-форм на офіційному сайті муніципалітету для звернень користувачів послуг. Згодом кількість цих форм збільшилася до понад 80 і нині охоплює практично всі сфери життєдіяльності міста та його мешканців. Заповнити форму онлайн-звернення можна практично з будь-якої точки з доступом до Інтернету. Заповнені форми автоматично спрямовуються до відповідних підрозділів муніципальної влади, після чого заявники отримують на свою електронну адресу листа із зазначенням дати отримання їхньої заявки та персональними даними посадової особи, яка відповідатиме за її розгляд. Вже більше 90% мешканців Вольфсберга користуються цим форматом спілкування з місцевою владою і задоволені якістю надання послуг.

Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин особисто ознайомився з роботою презентованої системи електронного врядування і відзначив її зручність та легкість у користуванні. Він висловив готовність до співпраці із запровадження цієї системи у Чернівецькій міській раді і сподівання на позитивний результат цього проекту задля покращення надання послуг городянам, повідомляє Сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

ДОВІДКА
Електронне урядування – це модель державного управління, яка заснована на використанні сучасних інформаційних та комунікаційних технологій з метою підвищення ефективності та прозорості влади, а також встановлення суспільного контролю над нею. Електронне урядування являє собою модель управління, у якій вся сукупність як внутрішніх, так і зовнішніх зв’язків і процесів підтримується й забезпечується відповідними інформаційно-комп’ютерними технологіями. Іншими словами, необхідною умовою переходу до електронного урядування є широка інформатизація всіх процесів у звичайній діяльності міністерств, відомств, місцевих органів виконавчої влади, причому як внутрішніх, так і зовнішніх.

peredplata