Королевську вигнали з БЮТ

Королевську вигнали з БЮТНардеп Наталя Королвська отримала другу догану і виключена з фракції БЮТ у Раді.

Депутата Наталю Королевську виключено у середу з фракції БЮТ. Як повідомляють джерела \”Української правди\”, це відбулося на вранішньому засіданні фракції.

Королевській закидають системне порушення внутрішнього статуту фракції.

Їй пригадали попередню догану, яка була винесена їй в січні, а також неголосування 13 березня за включення до порядку денного постанови про виконання рекомендацій ПАРЄ.

\”Тому вона отримала другу догану і виключення з фракції\”, – зазначив співрозмовник.

Крім того, за словами джерела, за питання щодо резолюції ПАРЄ не голосував Євген Суслов, який на фракції повідомив, що він просто не встиг цього зробити і долучив свій голос заявою.

У зв\’язку з цим Суслову було винесено суворе попередження.

Тим часом Королевська у своєму Facebook написала, що вона разом із Сусловим подала відповідну заяву.

\”Сьогодні (13 березня) хтось вкрав карточку для голосування – довелося зробити дублікат. Також направила листа Володимиру Литвину, щоб зарахували мій голос за внесення до порядку денного проектів постанов про заходи з реалізації рекомендацій і вимог ПАРЄ\”, – написала Королевська у Facebook.

Джерело

\”Шури-мури\” Королевської з АП стали останньою краплею для БЮТ

Депутата Наталію Королевську виключили з фракції \”БЮТ-Батьківщина\” за порушення депутатської етики та співпрацю з Адміністрацією президента.

Про це йдеться в заяві фракції \”БЮТ-Батьківщина\”.

Зазначається, що рішення про виключення Королівської ухвалювали на засіданні фракції через низку причин, зокрема:

\”Наведені журналістами факти систематичного підкупу Наталією Королевською та її політичною партією засобів масової інформації, що є неприпустимим порушенням депутатської та людської етики, ігноруванням демократичних принципів свободи слова\”.

Також причиною для виключення стало неголосування Королевської за включення до порядку денного постанови з вимогою негайного виконання рекомендацій про звільнення Юлії Тимошенко та інших політичних в’язнів, викладених в резолюції ПАРЄ.

Фракція вважає це \”порушенням фракційної дисципліни, політичних та ідеологічних засад діяльності опозиції\”.

\”Факти систематичної співпраці Наталії Королевської з Адміністрацією президента, зокрема, повне сприяння влади у проведенні масштабної рекламної кампанії Королівської\” БЮТівці називають ще однією причиною виключення Королівської..

Крім того, на засіданні фракції було оголошено догану народному депутату Євгену Суслову за порушення фракційної дисципліни під час голосування за постанову щодо виконання вимог резолюції ПАРЄ, додає \”БЮТ-Батьківщина\”.

Як відомо, 14 березня Королевську офіційно виключили зі складу фракції \”БЮТ-Батьківщина\”.

Також у політсилі Тимошенко вважають, що фракція нічого особливо не втратить без Суслова.

З БЮТ пішли дві людини Королевської

Члени УСДП Євген Суслов та Олексій Логвиненко вийшли з фракції БЮТ після виключення лідера їхньої партії Наталі Королевської.

Про це вони повідомили на брифінгу в середу.

Вони сказали, що написали відповідні заяви про вихід з фракції. Станом на 14:00 годину віце-спікер Адам Мартинюк зачитав їхні заяви.

За словами Суслова, керівництво фракції БЮТ вже неодноразово демонструвало зневагу до своїх депутатів, як наприклад у випадку зі звільненням Івана Кириленка з посади її лідера, що \”йде в розріз\” з позицією лідера Батьківщини Юлії Тимошенко.

\”Тому сьогодні було зруйновано блок Юлії Тимошенко\”, – заявив Суслов.

У свою чергу Королевська заявила, що УСДП вийшло з Комітету опору диктатурі.

Відповідне рішення було ухвалено на екстреному засіданні політради партії, яке відбулося після виключення Королевської з фракції БЮТ.

\”Було прийнято рішення вийти з комітету опору диктатурі. Наступного тижня ми проводимо з\’їзд партії, де буде чітко визначено формат участі у парламентських виборах 2012 року\”, – сказала вона.

Королевська зазначила, що \”не піде однією дорогою з тими, хто сьогодні узурпував фракцію\”.

\”Я розумію, що керівництву фракції і партійним функціонерам набагато легше боротися зі мною, з моїми колегами, ніж з режимом Януковича\”

Вона також додала, що хвернеться до секретаріату парламенту з заявою щодо видачі їй дублікату картки для голосування. Раніше у своєму Facebook вона писала, що її картку вкрали.

Вона наголосила на зарахуванні її голосу за постанову щодо рекомендацій ПАРЄ.

Коментуючи закиди щодо порушення фракційної дисципліни як причини її виключення, Королевська сказала, що не можна порушувати те, чого немає.

Українська правда

peredplata