УНА-УНСО оголосила всеукраїнську мобілізацію

УНА-УНСО оголосила всеукраїнську мобілізаціюУкраїнська національна асамблея – Українська народна самооборона (УНА-УНСО) оголосила всеукраїнську мобілізацію в ряди організації. Відповідне рішення 7 червня підписав глава організації, син головнокомандуючого Української повстанської армії (УПА) Юрій Шухевич.

У документі, зокрема, говориться, що «сьогоднішня влада крок за кроком здає територію (Харківські угоди), принижує церкву (візити московського патріарха), душить мову (закон Ківалова-Колесніченко), знищує армію (скорочення чисельності армії до 2015 році до 70 тисяч)», пише Gazeta.ua.

Як наслідок, Юрій Шухевич наказав всім керівникам обласних і місцевих структур УНСО в Україні провести набір громадян від 16 до 50 років і мобілізацію членів організації УНА-УНСО.

Крім того, він закликав організувати виховні табори, а також провести роз\’яснювальну роботу серед населення.

«Ми самі знаємо, що армія є гарантом спокою в будь-якій країні. На жаль, ми такої гарантії не маємо, бо за вказівкою президента до 2015 року армія буде скорочено до 70 тисяч. Але замість цього збільшується чисельність міліції. Так робиться для того, щоб тримати народ в покорі та зробити людей повними рабами», – заявив голова львівської облорганізації УНА-УНСО Петро Байса.

Також наголошується, що всі місцеві організації УНСО будуть тренувати бажаючих.

«Як це буде технічно, ми ще не вирішили. Скоро це питання вирішиться в Києві. Ми звернемося до всіх структур і організацій УНСО, а потім будемо набирати в виховні табори, вести роз\’яснювальну роботу», – зазначив Павленко.

Заняття почнуться в другій половині червня й триватимуть до виборів.

«Ми хочемо, щоб наша молодь була готова на всі випадки. В армії зараз нічому не вчать, кажуть мені багато хлопців, які відслужили. Розформовуються військові частини, офіцери ходять так, як на роботу, щоб отримати чергове звання і підвищення заробітної плати», – констатував унсовець.

УНА-УНСО оголосила всеукраїнську мобілізацію

peredplata