Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5515 заяв про злочини.

В місті Рубіжне Луганської області 12 січня після гасіння пожежі в будинку місцевого жителя було знайдено з травмою голови обгорілий труп господаря. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано особу без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 11 січня в згаданому будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому. Після цього, з метою приховування злочину, підпалив указаний будинок.
В одному з селищ Миколаївської області 25 січня у своєму будинку було знайдено мертвим з рубаними ранами голови та зв’язаними кінцівками місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 21-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 21 січня спільно з односельцем, 1990 р.н., з метою заволодіння майном потерпілого, проник до вказаного будинку, де заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю, після чого викрав його особисті речі. Частину викраденого вилучено. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасника злочину.
В одному з селищ Херсонської області 28 січня у своєму будинку було знайдено мертвим з рубаною раною голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано співмешканку потерпілого – 40-річну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона ввечері 26 січня в зазначеному будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв убила господаря.
У місті Києві 28 січня до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні центрального автовокзалу закладено вибухівку. На час проведення обстеження із зазначеного приміщення було евакуйовані п’ять осіб. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 13-річний підліток міста Умань Черкаської області.
У місті Лубни Полтавської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 51-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він впродовж січня місяця в згаданому місті на кладовищі викрав металеві фрагменти з 15 могил. Частину викраденого вилучено.
У місті Коломия Івано-Франківської області 28 січня затримано двох громадян сусідньої держави. Попередньо встановлено, що вони 12 січня в згаданому місті спільно з невстановленими особами, використовуючи підроблені банківські картки, з банкомату зняли 28 тис. 250 гривень. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.190 та ч.2 ст.200 КК України (шахрайство й незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення). Вживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасників злочину.
У місті Ворожба Сумської області під час проведення санкціонованого обшуку в будинку 55-річного місцевого жителя, вилучено пістолет Макарова, пістолет СПШ, револьвер системи “Наган”, малокаліберну гвинтівку, а також запал до гранати УЗРГМ, 100 г вибухівки та 56 патронів до різної зброї.
В одному з селищ Луганської області на вулиці затримано 51-річног місцевого жителя, у якого вилучено 200 г вибухівки та два електродетонатори.
На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони, у порушення ст.69 Лісового кодексу України, без оформлення необхідних документів, на території державного підприємства здійснили незаконну вирубку дерев, чим завдали збитків державі на суму 789 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.246 та ч.2 ст.364 КК України (незаконна порубка лісу й зловживання владою або службовим становищем).
На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державної установи. Вони в 2010 році, у порушення вимог Закону України “Про виконавче провадження”, підробили документи про відсутність боргових зобов’язань у одного з акціонерних товариств, унаслідок чого були реалізовані два нежитлові приміщення згаданого товариства. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на загальну суму 545,7 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.382 КК України (зловживання владою або службовим становищем, службове підроблення й невиконання судового рішення).
На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб комунального підприємства. Вони впродовж 2009-2010 років за заниженими тарифами надавали в оренду товариству з обмеженою відповідальністю нежитлове приміщення. У результаті протиправних дій до місцевого бюджету не надійшло майже 450 тис. грн. обов’язкових платежів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).
На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника державної установи. Він вимагав та отримав 1,8 тис. грн. хабара від приватного підприємця за невжиття заходів реагування щодо виявлених порушень під час перевірки його підприємницької діяльності. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).
На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю професійного училища. Вона вимагала та отримала 2,5 тис. грн. хабара від студента вказаного навчального закладу за видачу йому свідоцтва про присвоєння кваліфікаційного рівня з виробничої професії, без проходження навчання та практики. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

peredplata