Фонд братів Кличків публічно відзвітував за 3 роки благодійної діяльності

Фонд братів Кличків публічно відзвітував за 3 роки благодійної діяльності27 січня у приміщенні Галереї Сучасного Мистецтва Благодійний фонд братів Кличків зібрав партнерів, представників третього сектору, громадськості та ЗМІ для того, щоб публічно звітувати про свою роботу за останні 3 роки. Святковий захід проводив один з засновників Фонду Володимир Кличко.

Фонд вперше звітує перед громадою у такому широкому форматі. Цікаво, що участь у ньому взяли й учасники численних проектів Фонду, які мали нагоду поділитися з присутніми своїми враженнями та розказати про те, як змінилося їх життя після знайомства з діяльністю організації.

Одним з найбільших за останні роки успіхів Фонду Володимир Кличко називає результати нового проекту «Старт до успіху!», що став можливий завдяки проведеного восени 2010 року благодійного Гала-вечору. «Тоді нам вдалося зібрати понад 1 мільйон доларів на підтримку освітніх та спортивних проектів фонду. Наші друзі, котрі завітали на Гала-вечір та взяли участь у благодійному аукціоні, ще раз довели, що доброчинність в Україні існує.» – зауважив Володимир Кличко.

Завдяки проекту «Старту до успіху!», що покликаний відкрити для дітей спорт як інструмент досягнення життєвого успіху майже, понад 5 тисяч школярів відтепер мають змогу в гідних умовах займатися футболом, баскетболом, дзюдо, легкою атлетикою, тенісом, плаванням.

Шість дитячих спортивних шкіл стали учасниками цього проекту. За рекордний термін – менш ніж за один 2011 рік – були оновлені та оснащені сучасним спортивним знаряддям школи у Києві, Кам’янець-Подільському (Хмельницька обл.), Горлівці (Донецька обл.), Сєверодонецьку (Луганська обл.), Хотині (Чернівецька обл) і Севастополі (Крим).

Серед новинок у діяльності Фонду братів Кличків – Літній освітній табір «Майстерня успіху!», спрямований на поєднання активного відпочинку та розвитку ключових життєвих навичок у вихованців 6 інтернатів Київської області. Протягом останньої декади літа підлітки віком від 10 до 16 років навчалися ставити цілі та досягати їх, правильно презентувати свої думки, брати відповідальність за свої вчинки, працювати у команді та досягати успіху.

Витрати Фонду на ці два проекти – 7,5 мільйонів гривень. А загальна сума надходжень благодійних коштів за останні три роки склала 21 млн. 207 тисяч гривень.

«Ефективність благодійних проектів виміряти грошима доволі важко, тут немає математичної формули розрахунку. Соціальний ефект потребує часу, адже ми націлені на довгострокову дію кожної програми. Наші проекти унікальні тим, що вони доступні кожному, і будь-яка людина може долучитися до них – чи зайти в спортивну школу і почати займатися, чи зробити щось корисне для громади, вийти з ініціативою змін у своєму місті чи селі. Ми даємо «вудку» всім учасникам наших проектів, а «рибку» вони ловлять самі», – сказала виконавчий директор Фонду Ганна Старостенко.

Під час заходу було анонсовано й наступний Благодійний гала-вечір, який відбудеться 29 березня у Києві. Брати Клички та їхні друзі вже готують цікаві лоти для аукціону по збору коштів на спортивні та освітні проекти.

peredplata