З робочою поїздкою Буковину відвідав голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин

З робочою поїздкою Буковину відвідав голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин 		В управлінні Чернівецького прикордонного загону голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин провів службову нараду за участю голови Чернівецької облдержадміністрації Михайла Папієва, прокурора області Петра Коваля, начальника управління Міністерства внутрішніх справ в Чернівецькій області Миколи Харабари та начальника управління Служби безпеки України в області Ярослава Гавриша. На нараді обговорено оперативну та криміногенну обстановку і вжиття заходів з протидії організованій злочинності на ділянці Західного регіонального управління.

Як відзначив голова Держприкордонслужби Микола Литвин, прикордонними підрозділами ведеться системна планова робота в умовах реформування та вдосконалення основних напрямів діяльності і подальшого розвитку Державної прикордонної служби України як сучасного правоохоронного органу європейського типу. Одним із основним завдань керівник служби визначив покращення результативності прикордонних підрозділів, в тому числі і Чернівецького прикордонного загону, який охороняє найдовшу ділянку українсько-румунського нового європейського кордону протяжністю 234 км, шляхом зосередження головних зусиль та поліпшення організації службової діяльності, підвищення відповідальності керівного складу, вдосконалення системи підготовки та роботи з персоналом. “Поставлені завдання з охорони державного кордону на ділянці Чернівецького прикордонного загону виконані в повному обсязі, підвищено результати оглядової та правозастосовної діяльності”, – відзначив Микола Литвин та повідомив, що з метою розширення матеріально-технічної бази для охорони ділянки кордону буде виділено 22 одиниці спеціальної техніки.
Михайло Папієв подякував голові Державної прикордонної служби України за увагу до буковинських прикордонників та зазначив, що розпорядженням облдержадміністрації затверджено план заходів з інтегрованого управління ділянкою державного кордону, що проходить в межах області. Зусилля крайової влади сьогодні орієнтовані перетворити транскордонне співробітництво з теоретичної на суто практичну справу, сказав глава облдержадміністрації та зауважив, що вже є результати цієї роботи – за Програмою Європейського Союзу “Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013” Єврокомісія прийняла рішення про грантове фінансування проектів Чернівецької області на суму 3,5 млн. євро на інфраструктурний проект розбудови та облаштування за європейськими стандартами пунктів перетину кордону “Дяківці” і “Красноїльськ”. “Це ще один приклад роботи крайової влади в системі координат “Європи регіонів”, який засвідчує євроінтеграційний курс української держави”, – резюмував Михайло Папієв.

peredplata