Засуджено мешканця Сторожинецького району за крадіжки та угони автомобілів

Чернівецька місцева прокуратура підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням 28-річногомешканцяСторожинецького району Чернівецької області у скоєнні кримінальних правопорушень, передбаченихза ч.1 та ч.2 ст.185, ч.2 ст.15 ч.2 ст.185, ч.1 та ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно, закінчений замах на повторну крадіжку, незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно).

Так, у серпні минулого року раніше не судимий чоловік, перебуваючи у гаражному приміщенні по вул.Ясеневій у м.Чернівці, викрав велосипед вартістю 400 доларів США, розпорядившись у подальшому викраденим на власний розсуд.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, наприкінці грудня минулого року, чоловік вчинив незаконне заволодіння двома транспортними засобами марки ВАЗ 2107 з метою подальшого їх збуту на пунктах металобрухту, завдавши потерпілим матеріальної шкоди на загальну суму майже80 тис.грн.Під час другої такої спроби збуту автомобіля на металобрухт, обвинувачений був затриманий працівниками поліції.

Крім того, чоловік вчинив крадіжки чужого майна з салону цих транспортних засобів, спричинивши потерпілим матеріальної шкоди на загальну суму понад 1тис.грн.

У ході судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро розкаявся у скоєному, відшкодував частковоматеріальну шкоду.

Суд призначив обвинуваченому покарання у виді 3 (трьох) років 3(трьох) місяців позбавлення волі без конфіскації майна.

peredplata