Під час осіннього авітамінозу потрібно вживати такі продукти:
– Свіжий кріп, в ньому багато вітамінів С, РР, В1, Р, В2;
– Морква, буряк, редьку і гранат, їх можна вживати у вигляді соків або в сирому вигляді в салати. Прийом цих продуктів навіть у мінімальних дозах щодня, допоможе протягом двох місяців відновити Ваш вітамінний баланс;
– Ріпчаста цибуля, в ньому міститься провітамін А;
– Зелений лук, він збагачений вітаміном С, а також каротину;
– Петрушку, в ній багато вітаміну С і вітамінів А, В2, К, РР, В.
У боротьбі з осіннім авітамінозом, Вам допоможе велика кількість зелені на обідньому столі, а також дуже корисно вживати настій шипшини. Для її постійної присутності в будинку, Ви можете розбити маленький городик на підвіконні в горщечках або вазонах.
Також потрібно розуміти, що причиною цього захворювання може стати надмірна фізична і розумова навантаження. Якщо у Вас є можливість знизити рівень навантажень, то потрібно, хоча б на перший час зробити це. Можна ще приймати вітаміни, які з легкістю можна придбати в будь-якій аптеці, попередньо порадившись з лікарем.