Василь ГРИНІВ, лікар-уролог про еректильну дисфункцію та причини її виникнення

Василь ГРИНІВ, лікар-уролог про еректильну дисфункцію та причини її  виникненняЗа даними численних діагностичних клінік, 80% випадків еректильна дисфункція виникає в результаті органічних уражень чоловічих статевих органів. Їхній появі сприяють цукровий діабет, артеріальна гіпертензія та інші захворювання серцево-судинної системи, – пояснює Василь ГРИНІВ, лікар-уролог міжнародного медичного центру «Оксфорд Медікал Чернівці».

Ерекція – процес наповнення еректильної тканини (кавернозних тіл) статевого члена кров\’ю під впливом нервових і гуморальних стимулів. Еректильна дисфункція – порушення нормального перебігу даного процесу, в результаті чого спостерігається слабка, несвоєчасна ерекція, або вона взагалі відсутня.

Які ж причини цього захворювання, яке стає так \”популярно\”, коли чоловік досягає 25-40 років?

За даними численних діагностичних клінік, 80% випадків еректильна дисфункція виникає в результаті органічних уражень чоловічих статевих органів. Їхній появі сприяють цукровий діабет, артеріальна гіпертензія та інші захворювання серцево-судинної системи, – пояснює Василь ГРИНІВ, лікар-уролог міжнародного медичного центру «Оксфорд Медікал Чернівці».

У випадку, коли дана проблема вже виникла або спостерігається хоча б час від часу, необхідно сприйняти її з усією серйозністю і тут же почати лікування, наприклад у нашому урологічному відділенні клініки \”Оксфорд Медікал\”. Ретельне обстеження у професійних фахівців з подальшими регулярними перевірками – запорука міцного здоров\’я.

Еректильна дисфункція – це доброякісне захворювання, в результаті якого порушується нейрогуморальна регуляція кровонаповнення кавернозної гладко-м\’язової тканини статевого члена, що і призводить до відомих наслідків. Кров надходить сюди по спеціальним артеріям і артеріолам – від їх стану, в більшості випадків, все і залежить, на них спрямовані сучасні методи лікування. Перед початком медичного втручання, пацієнти повинні пройти повне обстеження, яке точно визначає, що стало причиною еректильної дисфункції.

Якщо причиною є органічні порушення, то їх головна особливість в збереженому статевому потягу. До таких патологічних станів відносять:
1. Зменшення надходження крові до кавернозних тіл в результаті звуження артерій і артеріол, про які йшла мова вище. Зменшення просвіту даних кровоносних судин може спостерігатися при підвищеному артеріальному тиску, при накопиченні в їх стінках холертеріна, в разі діабету, у курців, при зловживанні алкоголем.
2. Патологія нервів, які посилають імпульси до статевого члена: розсіяний склероз, травми хребта, його переохолодження, неврити, інсульт, післяопераційні ушкодження спинного мозку або поруч лежачих органів, променевий вплив та електромагнітне випромінювання, переломи кісток тазу.
3. Еректильна дисфункція як побічна дія деяких ліків: антидепресантів, діуретиків, антигіпертензивних (блокатори бета-адренорецепторів) препаратів.Саме тому, при перших симптомах еректильної дисфункції, необхідно звернутися до листка з інструкцією прийнятих медикаментів,-можливо в них і полягає вся проблема. Але навіть якщо це так, ні в якому разі не можна самостійно переривати призначене лікування: просто слід відразу звернутися до лікаря, а він вкаже, що робити далі.
4. Погіршення кровотоку у статевому члені може стати результатом наростання у внутрішній стінці артерій особливих утворень – атером. Чим більше атерома, тим менше просвіт судини. Атерома являє собою доброякісний нарост у вигляді великого скупчення клітин або жирової бляшки. На їх формування зазвичай йде кілька років, і з\’являються вони в багатьох частинах тіла. Виникають такі \”мініопухолі\” в результаті дії загальних факторів ризику, які пригнічують імунну систему: нікотину, алкоголю; холестерину, цукру в крові; надлишкової маси тіла, гіподинамії, високого артеріального тиску.

Як окремий випадок еректильної дисфункції – тривалі поїздки на велосипеді. Тривале сидіння на його сідлі призводить до підвищеного тиску на нерви, розташовані в промежині і йдуть до еректильної тканини. Це, в свою чергу, і призводить до розладу іннервації статевого члена і порушення ерекції.
Ослаблення ерекції може стати результатом перегріву в області промежини, що спостерігається при застосуванні обігріваючих подушок в зимовий період часу деякими водіями. Такі подушки, які розміщуються на водійському сидінні, випромінюють дуже багато променевого тепла, порушуючи тим самим фізіологічний стан органів малого тазу, в тому числі і еректильної тканини. Відмовлятися від таких зручностей не варто, але використовувати їх температурний режим слід з розумом.
Ще одна особливість органічних причин данного захворювання – його повільне прогресування, лише тільки пік якого може перетворитися на важку форму, діагностика якої не представляє особливих труднощів. Ранні ж стадії хвороби виявляються важко.

Не меншу роль у розвитку еректильної дисфункції грає психічний стан чоловіка. Постійні стреси (на роботі, вдома, в дорозі, в колі друзів), занепокоєння (за сім\’ю, за рідних і близьких, як би більше заробити), сезонні або спонтанні депресії дуже часто стають джерелом \”чоловічого безсилля\”.
На відміну від органічних причин, даний випадок еректильної дисфункції з\’являється раптово, без попередніх симптомів. Позбутися від хвороби в подібних ситуаціях – значить настроїти себе на потрібну хвилю і поліпшити психоемоційний статус.

Нерідко може замикатися і порочне коло: погане психічний стан призводить до ерекції, а вона ще більше погіршує перше і так далі. Тут потрібно обов\’язково звернутися до фахівців.
Іноді послаблення ерекції від психічних розладів супроводжується і зниженням лібідо.

Василь ГРИНІВ, лікар-уролог про еректильну дисфункцію та причини її  виникнення

«Щасливим у інтимному житті може бути будь-який чоловік!» Сучасні методи лікування дозволяють швидко позбутися «чоловічих» розладів. Що робить клініка \”Оксфорд Медікал\” зі своїми пацієнтами?

За словами Василя ГРИНІВА, лікаря-уролога медичного центру «Оксфорд Медікал», в першу чергу, це ретельне вивчення історії хвороби: коли почалися перші ознаки еректильної дисфункції, що їм передувало, чи проводилося самостійне лікування.
Потім проводиться повна урологічна діагностика, що дозволяє виявити справжні причини еректильної дисфункції.
Підсумок проведеної роботи – точний діагноз, який відкриває шлях до вірного і успішному лікуванню еректильної дисфункції у відділенні урології \”Оксфорд Медікал\”.
На закінчення хотілося б додати, що на сьогоднішній день існує величезна безліч різноманітних препаратів, які нібито підвищують потенцію, але тільки ефект в таких випадках короткочасний і вимагає постійного застосування аж ніяк не дешевих ліків. До того ж, ще не відомо, які побічні дії на організм в цілому вони можуть надавати. Саме тому, якщо Ви вирішили поправити здоров\’я статевої системи, зробіть це так, як годиться, раз і назавжди, а клініка \”Оксфорд Медікал\” допоможе Вам у цьому.
Контактна інформація: Сайт http://oxford-med.com.ua/ukraine/page.asp?id=59 м. Чернівці, пр. Незалежності,121 А. Тел. (0372) 51-01-02 або 050-988-11-56.

peredplata