У Чернівецькому драмтеатрі готують прем’єру казки “Гном Джером і пів кілограма цукру”

28 та 29 січня у Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської відбудуться прем’єрні покази вистави “Гном Джером і пів кілограма цукру”. Створили її Марія та Петро Маги за мотивами казки Х. А. Лаіглесії.

В основі сюжету – історія з життя лісових героїв, які навчаються у школі танців. Одного разу звірята вирішують приготувати величезний сюрприз. Для того, аби його створити, звірі мають звернутися за допомогою до найстарішого жителя лісу – Гнома Джерома. Хоч той і пише «Енциклопедію щедрості гномів», однак попри це дуже жадібний і сердитий. Чи вдасться звірятам заручитися його підтримкою? Чи підготують вони бажаний сюрприз вчасно? Про це глядачі зможуть дізнатися 28 та 29 січня об 11:00 і стати співучасниками процесу упродовж години.

А поки у Драмтеатрі тривають репетиції. Режисерка Марія Мага розповідає, що з Чернівецького театру розпочався старт кар’єри батьків та її власний. Тому, працюючи над виставою, часто затамовує подих, згадує, як маленькою бігала тут, як знала кожен закуток театру і кожного співробітника.

Я завжди в першу чергу намагаюся створити здорові стосунки під час репетицій, для того, щоб всім було кайфово працювати. Репетиційний процес «Гнома Джерома» не став винятком. Ми з хореографинею Лідою Соклаковою на першій же репетиції сповістили акторам, що для нас головне, щоб всі отримували задоволення від репетицій. Отже, під цим гаслом ми і працювали. І я переконана, що цей настрій передасться глядачам під час перегляду казки, – ділиться режисерка і додає: Загалом над постановкою працювали злагоджено: актори створювали образи дуже чітко, а цехи виконували свою роботу дуже швидко і якісно”.

Виставу зіграють різні акторські склади. Найближчі покази “Гнома Джерома” планують повторити 12 та 26 лютого. Квитки можна придбати у касі театру або ж на сайті: dramtheater.cv.ua/afisha/ 

Постановочна група:

Режисер-постановник – Марія Мага

Художник-постановник – заслужений працівник культури України

Петро Магратій

Хореограф – Лідія Соклакова

Хормейстер – Оксана Первова-Рошка

Завідувач постановочною частиною – заслужений працівник культури

України Василь Губко

Звукорежисер – Наталія Богач

Художник по світлу – Олександр Бабленюк

Помічник режисера – Христина Пасер

Ролі виконують:

Гном Джером – Вадим Глазнєв, Микола Гоменюк

Мама Бобриха – Крістіна Зборлюкова, Наталія Губко

Руді-білк а– Мар’яна Тимчишин, Анна Малиш

Бурик – Роман Фестрига, Віктор Барановський

Лисиця Мадемуазель Грація – Ксенія Савельєва, Ольга Кільчицька-Дудка, Валентина Головко

Журавель Жуль де Батман – Єгор Кривецький, В’ячеслав Стаханов

Боб бобреня – Роман Гуцан, Ростислав Муравін

Зубик бобреня – Анна-Марія Колтун

 

 

 

peredplata