Майбутні санкції ЄС мають бути спрямовані на російську ракетну промисловість — Дмитро Кулеба

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Хроніка подій:
Після завершення зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО, яка відбулась у Бухаресті, глава МЗС України Дмитро Кулеба відбув до польського міста Лодзь, де зараз проходить конференція Ради міністрів закордонних справ країн Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Там на полях конференції Ради міністрів ОБСЄ Дмитро Кулеба провів двосторонню зустріч з Верховним представником ЄС у справах Безпеки і зовнішньої політики Жоепом Боррелем. Вони узгодили формулу: “тотальна війна проти України означає повну підтримку України”, — сказав Дмитро Кулеба у заяві після їхньої зустрічі. Учасники зустрічі погодились, що “наступні санкції ЄС мають включати санкції, які вражають російську ракетну промисловість”.
Дмитро Кулеба також вручив Жозепу Боррелю медаль “За заслуги перед Україною” від імені президента Володимира Зеленського.
“Для мене велика честь і зворушення отримати орден “За заслуги” першого ступеня від Президента Володимира Зеленського. Під час зустрічі з моїм другом Дмитром Кулебою я підкреслив, що ЄС продовжуватиме мобілізувати повну підтримку у відповідь на тотальну війну Росії проти України”, – написав Боррель у Twitter.
У четвер Кулеба також провів зустрічі зі своїм австрійським колегою Александром Шалленбергом і секретарем Святого Престолу, главою Ватиканського нунціату з питань міжнародних відносин Річардом Галлагером, який також брав участь у засіданні Ради міністрів ОБСЄ в Лодзі.

peredplata