Чи посилили на Буковині мобілізаційні заходи: у військкоматі дали пояснення

 
У соцмережах дедалі частіше з’являється інформація про вручення повісток на ринках Чернівців, зокрема на Калинівському ринку. Буковинці вважають, що в області посилили мобілізаційні заходи.

У Чернівецькому обласному ТЦК та СП запевняють, що мобілізаційні заходи як і здійснювалися, так і продовжують здійснюватися

“Військовослужбовцям ТЦК та СП доводиться проводити заходи з оповіщення, зокрема і в громадських місцях, та особисто нагадувати таким особам про їх обов’язок. Серед військовозобов’язаних, як буковинців, так і внутрішньо переміщених чоловіків є ті, хто порушує вимоги законодавства про військову службу та військовий обов’язок”, – повідомили у пресслужбі Чернівецького обласного ТЦК та СП.

Також здійснюються перевірки компактних місць проживання внутрішньо переміщених осіб.

“Військовослужбовці ТЦК та СП і представники органів місцевого самоврядування проводять спільні перевірки військовозобов’язаних, які фактично проживають на території області, але не зареєстровані як внутрішньо-переміщені особи”, – зазначили у військкоматі.

Насамперед проводяться заходи, щоб уточнити військово-облікові дані.

“Є проблема у недотриманні і порушенні законодавства військовозобов’язаними, які вирішили що це ніби не їхня країна. Також військовослужбовців в громадський місцях здійснюють роз’яснювальну та агітаційну роботу із залучення на військову службу за контрактом”, – пояснили у Чернівецькому обласному ТЦК та СП.

peredplata