Військовим уріжуть доплати у розмірі 30 тисяч гривень: кого це буде стосуватися

Уряд вирішив змінити підхід до нарахування додаткових грошових виплат військовослужбовцям тилових підрозділів.

Про це у вівторок, 31 січня, повідомили у Міністерстві оборони України.

Там розповіли, що зміни порядку виплат торкнуться як військовослужбовців ЗСУ, так і працівників системи МВС.

Таким чином, з 1 лютого 2023 року порядок нарахувань безпосередньо залежатиме від районів перебування бійців, а також складності та специфіки виконуваних ними бойових чи спеціальних завдань.

Йдеться, зокрема, про доплати у розмірі 30 тисяч та 100 тисяч гривень, які були запроваджені урядовою постановою № 168 від 28 лютого 2022 року.

При цьому в оборонному відомстві наголосили, що всі бойові виплати українським бійцям, які воюють з противником на передньому краї, будуть збережені.

Те саме стосується сімей полонених і зниклих безвісти — виплати у розмірі 100 тисяч гривень для них також залишать, а анонсовані зміни торкнуться виключно військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків та курсантів вишів, офіцерів управлінь та штабів, а також деяких інших категорій.

“Для прикладу: станом на даний момент усі військовослужбовці, включаючи строковиків та курсантів, у різних регіонах України отримують додаткову грошову винагороду у фіксованому розмірі 30 тисяч гривень. Водночас бійці, які, ризикуючи життям, виконують завдання у районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі у боях з противником, отримують абсолютно такі ж додаткові виплати — 30 тисяч гривень. У зв’язку з цим назріло питання диференціації розмірів винагороди залежно від місця, умов та особливостей проходження служби”, — пояснили у Міноборони.

Водночас розміри щомісячного (основного) грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців буде збільшено так, щоб мінімальний рівень для ЗСУ, НГУ та Держприкордонслужби становив не менше 20 100 гривень, а для рядового та керівного складу ДСНС та Нацполіції – на рівні не менше 17 тисяч гривень.

peredplata