Це було прoсто феєрично!

-Друга доба саміту ЄС у Брюсселі. Настрій піднесений, колеги вітають з учорашнім історичним рішенням щодо початку переговорів про вступ України в ЄС. Радо приймаю поздоровлення, але розумію вже що увечері, по завершенні саміту доведеться добряче “проставитись”. Чи, як іще кажуть: “накрити галявину”. А я й не проти, навіть з великою охотою і задоволенням.
Сьогодні все більше з`являється кулуарних подробиць про те, як учора вночі ухвалювались доленосні рішення під час засідання саміту ЄС.
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте розповів журналістам про те, як канцлер Німеччини Олав Шольц запропонував Віктору Орбану “піти випити каву поза залом”, якщо той не хоче голосувати “за”.
– Ми добре подискутували, але до кінця дискусії я відчував, що дійти згоди буде складно. І тут Шольц запропонував Орбану: а чи не ви вважаєте за можливе, щоб ми прийняли рішення без вашої присутності в приміщенні? За правилами так можна. Тоді виходить одностайне рішення просто без присутності Угорщини. Ну, він і вийшов, – сміючись, розповів Рютте.
А от прем`єр Бельгії Марк Де Кроо сьогодні вранці вибачaвся перед Віктором Орбаном. Він йому учора трохи нахамив. Декроо сказав Орбану:
– Не хочеш голосувати “за” – не голосуй. Закрий рот на замок (“shut up your mouth”) і нам не заважай, і ніяких вето, – заявив Де Кроо.
Дакувати Богу, обійшлось без персональних образ, але атмосфера була дуже напруженoю.
І схоже що виходити із зали під час важливих голосувань вже починає бути трендом.
Так сталося і під час голосування щодо запровадження 12 пакету санкцій проти Росії. Перед голосуванням за ухвалення цього цього рішення із залу засідань вийшов канцлер Австрії Карл Негаммер.
І як тут не повірити що на Різдво коятьщся чудеса?
Тепер слово за Конгресом США. Як відомо, конгресмени несподівано відклали різдвяні канікули і повертаються на робочі місця, аби ще раз провести голосування щодо облаштування американсько-мексиканського кордону, допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню.
 P.S. І щодо 50 млрд.

 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata