Сенат США остаточно схвалив допомогу Україні

Yes! It’s done! Нарешті відлягло від серця!
Сенат США остаточно схвалив допомогу Україні, постачання зброї відновиться за кілька днів
Сенат США остаточно ухвалив пакет надзвичайної допомоги у розмірі $61 млрд для України. Міністерство оборони готове швидко перевезти військову техніку, артилерійські снаряди та боєприпаси ППО у рамках першого траншу нової допомоги у розмірі 1 мільярда доларів, повідомили американські чиновники.
Очікується, що президент Джо Байден швидко підпише пакет допомоги і США зможуть скористатися поставками, які вже знаходяться в Європі, щоб прискорити допомогу. $61 млрд для України включає $13 млрд на поповнення американських запасів уже поставленої зброї та $14 млрд на оборонні системи американського виробництва, які передадуть Україні. У законопроекті також передбачено $7 млрд. на військові операції США в регіоні. Економічна допомога Україні у розмірі $9,5 млрд надається у вигляді кредиту, який президент може повністю вибачити після наступних виборів.
Для набуття чинності законопроєкт має підписати президент США Джо Байден. У Білому домі заявили, що президент готовий підписати його сьогодні, 24 квітня, щоб швидше розпочати надсилання зброї Україні.
***
Байден привітав ухвалення Конгресом зовнішньої допомоги й пообіцяв підписати закон у середу, тобто сьогодні.
Ростислав Демчук Брюсселя

peredplata

Залишити відповідь