Призвано офіцерів запасу

            Офіцери запасу з Буковини, які свого часу закінчили військову кафедру, але не проходили військової служби, протягом 18 місяців служитимуть у військових частинах по всій території України. 15 чоловіків та одна жінка вибули до вищих військових навчальних закладів щоб  відновити військові навички та згодом приступити до виконання обов’язків на визначених посадах у військових частинах.

          Начальник відділу офіцерів запасу і кадру Чернівецького ОВК підполковник Вадим Бризицький відзначив, що відбір кандидатів, який тривав кілька місяців, був проведений якісно, як і попередній, навесні. «Офіцери, яких призвали, проявили себе патріотами, не зрадили присязі та у потрібний час прибули до військкоматів щоб відслужити, – зазначив він, – За це їм дякуємо і бажаємо легкої служби».

          21 річний Дмитро з Сторожинеччини розповідає, що був готовий до призову, обираючи  військову кафедру, та вважав це лише справою часу. Його дівчина Юлія, зізнається, що попри сум, поважає такий вчинок. «Ми громадяни своєї країни і повинні виконувати обов’язок,- каже вона, –  Нам потрібно підтримувати як один одного так і свою країну».

           Дмитро вбачає у майбутній службі початок кар’єрного зросту – за півтора року планує укласти контракт та проходити службу у військовій частині неподалік дому. Як за всіма офіційно працюючими офіцерами, за Дмитром протягом 18 місяців зберігатиметься цивільна посада та середньомісячна зарплата.

          Офіцери отримуватимуть грошове забезпечення в середньому 15000 грн. залежно від посади та звання. Їм гарантоване соціальне забезпечення та пільги, такі ж як для кадрових офіцерів.

          Особливість служби офіцерів за призовом полягає в тому, що жоден з них не виконуватиме завдання в зоні проведення Операції об’єднаних сил. Вони проходитимуть службу переважно в тилових військових частинах, складах, арсеналах тощо виключно в пунктах постійної дислокації.

           Також для офіцерів запасу є можливість проходити службу у військових комісаріатах області. Щодо отримання інформації про вакантні посади звертайтеся за адресою: м. Чернівці, вул. О.Кобилянської, 32, або до військкоматів за місцем перебування на військовому обліку. Телефонуйте: 0509480349, (0372) 52 43 49.

 

Прес-служба Чернівецького ОВК

peredplata