Начальник Чернівецького гарнізону привітав з днем воїнів інтернаціоналістів

Щорічно 15 лютого український народ віддає глибоку шану усім солдатам і офіцерам, робітникам та службовцям, яким судилося пройти  горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети.
Шановні учасники бойових дій в республіці Афганістан, інших  локальних  війнах та військових конфліктах, воїни-інтернаціоналісти! 
Вітаю Вас з 32-гою річницею виведення військ з Афганістану та «Днем вшанування  учасників бойових дій на території інших держав».
Понад 160 тисяч українців пройшли тільки через війну в Афганістані, майже кожен четвертий серед загиблих – українець, і це понад 3300осіб. Близько 8 тисяч наших з вами співвітчизників повернулися додому з важкими пораненнями або інвалідами. Точна кількість жертв досі не відома. Війна в Афганістані назавжди залишиться болючою раною для українського народу.
Минуло 32 роки з часу офіційного закінчення  афганської війни, на якій наші воїни проявили мужність, хоробрість,стійкість та високий професіоналізм.  Ми низько схиляємо голови перед відвагою всіх, хто пролив свою кров заради забезпечення миру, з честю виконував свій військовий обов’язок, не шкодуючи власного життя та здоров’я.
За роки незалежності бійці Української армії захищали і захищають мир, вільне та спокійне життя людей у багатьох країнах світу: в Анголі, Боснії та Герцеговині, Лівані, Косово, Молдові, Грузії, Таджикистані, Хорватії, Іраці, Ліберії, не посоромивши своєї честі та гідності.
Ми завжди будемо пам’ятати всіх тих, хто не повернувся.
Не забуваємо і про вояків,які боронять землю нашу землю на Сході України. Коли на нашу батьківщину прийшла війна, Ви з перших днів встали на захист суверенітету і територіальної цілісності держави. Мужність, сміливість та вірність присязі,притаманні  українським воїнам всіх поколінь,серед яких і  воїни-афганців, стали прикладом для сучасних захисників України. 
Саме Ваш бойовий досвід став надзвичайно цінним для перших кроків оновлення Збройних Сил України — в перші, найтяжчі, місяці цієї війни. Велика подяка і висока шана кожному з вас за це.
Впевнений, що ви й надалі будете взірцем високого професіоналізму, лицарства і благородства.
Шановні друзі!
 
В цей пам’ятний день бажаю Вам насамперед міцного здоров’я  довгих  років,  злагоди  в родинах, щастя, успіхів у виконанні всього задуманого!
МИРУ  НА  НАШІЙ  БЛАГОДАТНІЙ  УКРАЇНСЬКІЙ  ЗЕМЛІ!
 
СЛАВА  УКРАЇНІ !
 
Начальник Чернівецького гарнізону , учасник  бойових дій в Афганістані полковник В.В. ЧУРАЙ

peredplata