Terra Ukraina — територія проксі війни між між Заходом і Росією

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Саме таку роль відвів Україні “дружній” Захід у двобої з Росією. І сьогодні це вже стало остаточно зрозумілим після ганебного засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО у Брюсселі.
“Союзники по НАТО не готові “закрити” небо над Україною, оскільки це б означало пряме зіткнення між силами НАТО і Росії в українському небі”, – сказав сьогодні під час прес-конференції переляканий Генсек НАТО Єнс Столтенберг.
На цьому ставимо масну “крапку” і аналізуємо далі наші можливості. У першу чергу звертаємось до історії останніх воєн. Деякі війни можна виграти і без НАТО! Протягом моєї тридцятирічної роботи в системі НАТО і ЄС мене часто просили пояснювати журналістам про різницю закордонних воєнних операцій НАТО і, окремо, США та їх союзників. Приміром, операції в Афганістані проти терористів у Афганістані проводились під прапором НАТО. А от війну в Іраку, Сирії, Лівії вели війська США та їх союзників, а не НАТО. (Це офіційні пояснення політичного департаменту НАТО).
Ідеологічне підгрунтя для початку атак США та їх союзників на Ірак, Лівію, Сирію були “деспотизм лідерів цих країн”. Я побував на усіх цих війнах. Особливо мене вразили безперевні ударні нальоти на Лівію штурмової авіації США, Великобританії, Бельгії, Франції, Німеччини, Нідерландів… Літаки просто рівняли з землею міста і села Лівії. Вони вбивали все що рухалось на землі під крилами їх штурмовиків. Вбили лідера Лівії Муамара Кадаффі. Все – перемога!
Біда у тому, що ні у Муамара Каддафі, ні у Саддама Хусейна, ні у Башара Асада не було ядерної зброї. Їх можна було легко топтати. А ось з Росією інакше! Тому у НАТО і у Вашингтоні злякались і вирішили заради миру у Європі принести у жертву Україну.
Але ми, українці не здамося!
 
Ростислав Демчук, Брюссель
 
 
 
 
 

peredplata