Бюрократія в ЄС і НАТО угробить ці організації зсередини

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Бюрократія в ЄС і НАТО угробить ці організації зсередини швидше ніж будь-який зовнішній ворог
Чим більше розширюються ЄС і НАТО, тимим більше вони стають неповороткими. Особливо це відчувається, коли до Брюсселя приїздить президент США відразу на саміт НАТО і Саміт ЄС. Отоді для жителів тих кварталів, які прилягають до площі Роберта Шумана і площі Люксембург настають справжні “вирвані” дні. Автомобілі з усіх підземних паркінгів вивозяться, супермаркети, аптеки, крамниці, кафе, ресторани, кафе припиняють на три-чотирі дні роботу. Aби потрапити з іншого району міста додому у квартал ЄС жителям треба одержати спеціальні перепустки.
Те саме стосується дипломатів, журналістів, співробітників Європарламенту, інших установ у яких під час саміту за участі президента США свої справи і робота. Звичайні річні акредитаційні перепустки до уваги не беруться. З метою повної безпеки президента США на час роботи самітів треба клопотати про особливу акредитацію і перепустку. І ясна справа, що запитів на цю перепустку десятки тисяч. Електронні системи центрів акредитації і перепусток перезавантажені і дають постійні збої.
Сьогодні я угробив цілісінький день, щоб розблокувати свій екаунт у Раді ЄС для одержання допуску на саміт ЄС – США. На саміт НАТО за участю Байдена, аби одержати допуск також вбив купу часу, нервів і полаявся з керівництвом служби акредитації. Просто кажуть, що то не ледачість, не бюрократія, а то у служби безпеки і ЄС, і НАТО зараз дуже багато роботи. Ну, але то таке…
Бо попри сьогоднішні митарства здобув цікаву і невтішну інформацію. Саміти у НАТО і ЄС, які відбудуться у Брюсселі 24-25 березня можуть бути провальними. І цей провал готує Угорщина. Це ж ота клята система повного консенсусу. І навіть якась мікроскопічна дсержава, яка є членом НАТО, або ЄС може запросто заблокувати надважливі рішення. Так от! Стало відомо, що Угорщина буде блокувати і ветувати такі питання: відмова країн НАТО і країн ЄС від російського газу і нафти, Угорщина виступатиме проти ухвалення такого рішення; закриття неба над Україною і постачання Україні далекобійних систем ППО Угорщина також блокуватиме, те саме стосується спрямування в зони гуманітарної катастрофи Миротворчої місії ЄС для контролю і охорони гуманітарних коридорів для жителів Маріуполя, Харкова, інших міст, які цього потребують. Угорщина також має намір блокувати рішення Європейської Ради щодо прийняття України в ЄС за спрощеною процедурою. Чи вдасться НАТО і ЄС схвалити потрібні рішення зламавши спротив Угорщини через коліно?
Сьогодні Байден обдзвонював своїх європейських колег: президента Франції Макрона, канцлера Німеччини Шольца, прем’єр-міністра Італії Драгі та прем’єр-міністра Великобританії Джонсона. Вони між собою обговорили і скоординували дії спрямовані проти Росії, та на підтримку України і українського народу. А от така собі маленька й дрібненька Угорщина підсуне велику “свиню” оцим потужним країнам і поламає усі їх плани.
Те, що НАТО і ЄС повинні реформувати систему ухвалення рішень – розуміють усі. Але як це зробити? Інакше НАТО і ЄС перетворяться на сучсну Візантію і… Самі знаєте що сталося з Візантійською імперією.

peredplata