ПРОВОКУЮТЬ НОВИЙ ГОЛОДОМОР

Україна є важливим постачальником продовольства на світовий ринок. Наше зерно користується значним попитом і від нього залежні країни Північної Африки та Близького Сходу, зокрема – Єгипет. Наша олія також займає ключові позиції на ринках багатьох держав. У Кремлі це добре знають, і намагаються нанести смертельний удар по українському сільському господарству. Планують позбавити нашу державу суттєвих доходів від експорту продовольчої продукції, ще й спровокувати голод у країнах, які її купують.
 
Москва вміє влаштовувати голодомори, за допомогою яких у зародку знищує всі спроби опиратись її нелюдській політці. Досвід, опробуваний у 1932-1933 роках в Україні, вона нині намагається розповсюдити на інші країни. Якщо голод охопить низку країн Північної Африки і Близького Сходу, там розпочнеться щось на зразок недавньої “арабської весни” – серії кривавих повстань, на боротьбу з якими відвалікатиметься увага західних держав від подій в Україні. А Москва саме цього нині потребує. Українське продовольство поступає в ті країни морським шляхом. 
 
А російські агресори вже фактично витіснили Україну з Азовського моря й витискають з моря Чорного. В українських портах заблоковано щонайменше 94 зарубіжних судна з українським зерном, яке не можуть отримати споживачі. У Бердянському порті окупанти захопили корабель з нашим зерном і нахабно привласнили його. Ще декілька кораблів вони обстріляли, деякі навіть потопили. Такими діями намагаються припинити нашу міжнародну торгівлю, ще й хоча б частково перехопити наше місце на світовому ринку.
 
Ракетно-бомбові удари агресор наносить також по українським зерносховищам. Вже ушкоджено шість великих зерносховищ, чим створено реальну небезпеку збереженню значних запасів зерна. Підлість агресора проявилась і в його спробах зірвати посівну кампанію 2022 року в Україні. Ворожа авіація наносить удари по українській сільськогосподарській техніці, методично підпалює нафтобази в різних областях України. Хоча противник говорить, що цим він позбавляє палива наші війська, знищення нафтопродуктів позбавляє сільськогосподарську техніку пального під час посівної кампанії. А це є воєнним злочином, за який доведеться відповідати. Як і за мінування полів, що заважає вести польові роботи.
 
Ворог провокує новий Голодомор на очах всього світу. Якщо в 1932-1933 роках СССР був закритою державою, правда про яку для світової громадськості була недоступною, то нині інформацію приховати неможливо – вона швидко стає відомою всім бажаючим. Що таке Голодомор з усіма його жахами, світ вже знає. І урядам західних держав спостерігати безучасно за злочинними діями Кремля світова громадська думка не дасть. Необхідні швидкі й рішучі дії, які завадять банді оскаженілих нелюдів реалізувати свій людиноненависницький план. Зволікати не можна, інакше жертвами голоду стануть мільйони людей у декількох країнах. Досить боятися Путіна з його іржавою бомбою, хай він боїться сили цивілізованого світу, здатного зупинити кремлівських злочинців!
 
Ігор Буркут, політолог
 

peredplata