Повстання «слуг народу» на Буковині 

Чим жорстокіші бої ведуть українські воїни з рашиZZкими загарбниками на сході та півдні України, тим запекліші баталії чернівецьких диванних політиків між собою. Вони таки щось не поділили!

Зараз відригують «Слуги народу» те, що натворили у 2020 році. Тоді вони виграли вибори до обласної ради. Депутатами стали 12 слуг. Тому й влада повинна бути їхня. Тобто керувати обласною радою мусив би Володимир Жаровський. Так вирішили у Чернівцях і таке рішення затвердили у Києві на рівні керівників партії та держави. Але в один день все заламали буковинські пройдисвіти від політики.

Вічний сокирянський Козак і його регіональний дружок Папієв переграли все по-своєму.

Вони вирішили, що головою стане їхній Олексій Бойко з фракції АПУ. Як не дивно, голоси для цього назбирали навіть у діаметрально-протилежних  фракціях. За Бойка голосували однаково як ЄС Петра Порошенка, так і ОПЗЖ Віктора Медведчука. Але цього не вистачало. Тому знайшли 4 ренегатів партії «Слуга народу». Аби обрати голову, ледь не з реанімації цілковито хвора придибала голосувати Юлія Грицку-Андрієць.

Бойка обрали, ренегатів нагородили. А Грицку-Андрієць на якийсь час ніби забули. Швидше за все, Папієв її «законсервував». Днями консерву відкрили. І саме тоді, коли  в області розгорілася війна усіх з усіма: голова ОВА Сергій Осачук – з СБУ, поліцією, прокуратурою, судами каменя на камені не лишає від боїв місцевих значень. Вони почали обзивати один одного: Осачук каже, що в СБУ сидять ті, хто тільки й чекає приходу сюди рашиZтів з росії. І ледь їх не називає ворогами України, агентами ФСБ.

З іншого боку команду Осачука називають мародерами. І навіть є 7 кримінальних проваджень за зловживання з гуманітарною допомогою. А одному заступнику голови ОВА, Артуру Мунтяну (син Івана Мунтяна, фігуранта кримінальної справи за хабар під час продажу санаторію «Брусниця» – ред.), вручили підозру у справі про розкрадання гуманітарки і суд обрав йому захід –  майже мільйон гривень застави, місяць ходити з електронним браслетом. Таким чином команда Осачука може всі гріхи свої зіпхнути на «цапа-відбувайла» – Артура Мунтяна. Якщо, звичайно, СБУ дозволить.

Під час цих баталій почали розхитувати й президентську структуру. І у неділю, 5 червня, без оголошення війни, без повідомлення голови обкому та голови фракції СН у облраді зібралася група з  7 депутатів і вибрали нового голову. Нею стала Грицку-Андрієць. Це та, голос якої вплинув на те, аби Бойко став головою обласної ради.

Цілий день у понеділок «слуги народу» Буковини були у ступорі. Вони у страшному сні не снили, що може статися весь цей бунт.

Аж надвечір змогли зродити якусь заяву голови обкому Олени Лис.

У цій заяві написано, що головою був, є і буде Володимир Жаровський.

Але хто то вже слухає і читає. Революційний паротяг набирає обертів. Сайт облради пише, що до них надійшов протокол зборів і є погодження, що  головиха фракції – Юлія Грицку-Андрієць. Сам голова облради швидко фотографується з нею на якихось офіційних і не дуже зустрічах. Журналісти і блогери, близькі до облради, публікують суперзразкову біографію головихи.

Журналісти і блогери, близькі до Осачука, заперечують легітимність зборів і, тим паче, перевиборів Жаровського.

У партії чекають, що скаже президент Зеленський.

Президент мовчить…

Петро КОБЕВКО

P.S. Поки «слуги» у ступорі знову, активісти почали збирати підписи під петицією про відставку голови Чернівецької ОВА Сергія Осачука.

За кілька годин було зібрано більше 8 тисяч підписів. Якщо їх набереться не менше 50 тисяч, тоді президент буде змушений розглянути питання відставки Осачука.

А на фронті йдуть бої, гинуть кращі сини і доньки України…

А не послати би нам їх усіх на фронт?!

peredplata