Чернівецька газета “ЧАС” проти Бабакова

Ще недавно редакція газети «Час» вела судову тяганину з Фірташем та його холуями з АТ «Чернівцігаз». Ми відмовлялися оплачувати доставку українського газу за ціною російського. І доводили в судах, що Фірташ та його газконтори за наші гроші фінансували сепаратистів Донбасу.

Нам відрубали газ. Але ми витримали.

Тепер Фірташа нема. Газконтори переходять у власність держави. Сталося так, як ЧАС казав.

Не встигло ще висохнути чорнило на підписі судді щодо рішення по «Чернівцігазу», як маємо іншого ворога. Це депутат держдуми росії Бабаков. Він навіть після революції Гідності зумів прихопити «Чернівціобленерго».

Газета «Час» не раз виступала з викривальними статтями про сепаратизм Бабакова. Ми на прикладах та наочно показували, як гроші, що буковинці платили за електроенергію, відправлялися на закупівлю зброї для сепаратистів Донбасу. Далі більше. Вже після повномасштабного вторгнення росії Бабаков і Ко  фінансують армію путіна і зброю, якою вбивають українців, руйнують міста і села нашої держави.

Газета «Час» вимагає націоналізації Обленерго, як це зроблено з «Чернівцігазом». І це буде справедливо. Але поки це станеться, Бабаков і Ко  вирішили помститися редакції. Вони, не маючи на це ніяких підстав, погрожують нам відрізати електрику і таким чином паралізувати роботу «Часу».

Наразі газета звертається до українського прокурора, СБУ, поліції, аби вони зупинили розгул російського олігарха на українській землі.

 

АТ «Чернівціобленерго»

Прокурору Чернівецької області

 

Редакція газети «Час» неодноразово писала про те, що «Чернівціобленерго» незаконно захоплена російським терористом Бабаковим, який знаходиться під санкціями. Будучи депутатом держдуми, цей негідник фінансував сепаратистів ДНР. Гроші на зброю проти України він викачував з довірливих українців на обленерго. Одним із них з 2014 року стало АТ «Чернівціобленерго». Коли журналісти «Часу» та інших ЗМІ відкрили антиукраїнську сутність Бабакова, він переоформив обленерго на підставних осіб. Зокрема, на трьох латишів (кажуть, що то  навіть якісь бомжі без роду-племені, – ред.) та двох громадян Німеччини. Вовк шкіру поміняв, а натуру – ні.

Про це у дні повномасштабного вторгнення росії в Україну активно писала газета «Час».

Аби уникнути санкцій та  публічного розголосу, обленерго вирішило спочатку підкупити редакцію. Нам направили листи з пропозицією друкувати їхню платну рекламу на сайті та сторінках газети. Редакція відмовилась від такого прихованого підкупу.

Тоді почалися погрози вимкнення електроенергії. Знаючи, що ми не маємо альтернативних джерел, Бабаков і Ко нарахували нам якусь заборгованість в сумі трохи більше 5 тисяч гривень. При звірках з’ясувалось, що це фейк. Але сепаратюги не відступають. Вони знову погрожують вимкнути електрику в редакції 27.06.2022 р. і тим самим зупинити випуск газети та сайту «Часу».

Але в Україні з 24 лютого 2022 року діють закони, які забороняють перешкоджання роботі ЗМІ (Постанова Кабінету Міністрів України від 5 березня 2022 року № 206).

Попереджаємо Бабакова і Ко, сепаратистів, які засіли в «Чернівціобленерго» та шкодять Україні: якщо ви й надалі вестимете підривну ворожу діяльність на теренах нашої держави і зокрема Буковини, редакція «Час» звернеться до громадськості, СБУ, поліції, ТерОУ з проханням фізичного захисту. Також залишаємо за собою право на використання будь-яких методів боротьби з ворогом України, яким є Бабаков і Ко.

Просимо прокурора відкрити кримінальне провадження до АТ «Чернівціобленерго» щодо перешкоджання діяльності українського ЗМІ в умовах воєнного часу.

Головний редактор газети «Час»

Петро Кобевко

peredplata