Не треба боятися можливого розпаду російської держави внаслідок війни.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав союзників не побоюватися можливого розпаду російської держави внаслідок війни.
Про це повідомляє впливовий американсьий часопис The Wall Streat Journal:
Він захистив право Києва завдавати ударів по цілям на території Росії та пообіцяв, що Україна ніколи не погодиться на мирне врегулювання, яке залишить окуповані землі, включаючи Крим, під контролем Москви.
Деякі західні країни побоюються, що такий результат може серйозно дестабілізувати російську державу, яка має ядерну зброю, що може призвести до її фрагментації та широкомасштабних заворушень із непередбачуваними наслідками для решти світу.
“Замість того, щоб думати про те, як допомогти Росії вижити і стати нормальним членом міжнародної спільноти, настав час прийняти той факт, що ця Росія не може бути нормальним членом міжнародного співтовариства”, — сказав Кулеба. “Я не думаю, що світ розвалиться, якщо Росія розвалиться. Але саме народ Росії розвалить свою країну, як це трапилося з Російською імперією у 1917 році”, – сказав він.
Держсекретар Ентоні Блінкен заявив у телефонній розмові з Дмитром Кулебою, що Вашингтон зосереджений на підтримці України у поверненні усієї її території, захопленої Росією починаючи з 2014.

peredplata