«Коли я зайшов на позицію – адреналін зашкалював»: будівельник з Чернівців провів блискучу штурмову операцію – відео

 
Простий будівельник з Чернівців Андрій Коцик, який ніколи не воював та не мав підготовки, прийшов у штурмову піхоту 10-і бригади у липні, і зараз він розповідає як він командував штурмовою групою із 7 таких саме мобілізованих, які успішно без втрат захопили російську позицію, знищили 4 та захопили у полон 10 полонених, захопили 3 кулемети, снайперську гвинтівку, гранатомети, нічні приціли.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов

Цей подвиг бійці бригади зробили 25 грудня на саме Різдво.

“Семеро людей були поділені на дві групи. Ми заходили з права та зліва. Ми спочатку кинули гранату, там де сиділо шестеро окупантів За допомогою коптера, який нас супроводжував ми змогли підійти до них. Все передавалося по рації. Перед цим дуже добре попрацювала наша артилерія, міномети. На одній позиції противника було четверо людей, а на другій десятеро. Наших бійців у групі було семеро. В результаті ми взяли у полон десятьох окупантів”, – розповів Андрій Коцик.

У групі Андрія були звичайні люди, які до цього не мали жодного відношення до військової справи.

“Прийшов командир, увімкнув відео і сказав, що протягом двох днів там нікого не спостерігається. Ми посиділи та подумали, як зайти та що зробити. Протягом двох днів ми думали, радилися, планували. Пізніше до нас надійшла команда виходити на позиції. Йшли фланговою, бо як правило середина посадки є замінованою. Тому ми рухалися по два боки у праворуч та в ліворуч”, – каже.

Для Андрія це не перший досвід штурмових дій. До цього чоловік протягом шести місяців працював, як піхотинець

“Коли я зайшов на позицію – адреналін зашкалював. Але дякувати Богу, що все так пройшло. Тоді окупанти не сподівалися, що ми наступимо”, – каже Андрій.

10-та гірсько-штурмова бригада є зразковою за організацією тактичної розвідки та управління через дрони. Це дозволяє рятувати життя піхотинців, якісно керувати своїми військами та бачити діі противника. І вчорашні мобілізовані у компетентних командирів 10-і бригади та 108-шо гірсько-штурмового батальйону перетворюються у справжніх ліквідаторів.

“На війні я вірю в Бога і в свого командира роти” – сказав герой Коцик.

peredplata