Чоловіка, який облив журналіста нечистотами, оштрафували на 850 гривень

Шевченківський районний суд міста Чернівці визнав громадянина винним у перешкоджанні журналістській діяльності.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 16 січня.

19 серпня 2021 року, близько 13 години 40 хвилин, журналіст ТОВ Телерадіокомпанії «ЗЕТ-ПРО» Василь Забродський прибув до приміщення ЦНАП на прес-конференцію мера.

Раніше того ранку Забродський отримав СМС, що мер міста Чернівців Клічук збирає прес-конференцію.

Біля входу в приміщення до журналіста наблизився незнайомець і облив  його нечистотами. Згодом у судовому засіданні Забродський пригадував, що встиг помітити двох підозрілих людей, один з яких високий і з бородою, а другий — маленького зросту.

Бородань побіг йому назустріч і при цьому, щось дістаючи із сумки, а його спільник усе знімав. Забродський почав тікати до входу в приміщення ЦНАП, але не встиг і був облитий. Він підсковзнувся, упав через поріг, нечистоти попали на одяг і на руки. Незнайомець щось сказав про патріотів і пішов, а він, піднявшись, пішов до вбиральні, де змив залишки нечичстот, утершись своєю футболкою. І тому вийшов в приміщення коридору ЦНАПу напівоголений і в той момент зустрів директорку, яка попросила прибиральницю усе вимити і дати йому якийсь халат. Одягнувши накидку Забродський пішов на прес-конференцію. Мер міста, побачивши його начебто сильно розсхвилювався.

Місцеве видання писало, що Забродський з’явився на прес-конференцію у халаті прибиральниці і шортах, вмістивши фото.  «Свій вигляд Василь Забродський пояснив тим, що на нього здійснили напад “люди мера”, які намагалися не допустити його на прес-концеренцію, організовану у приміщенні ЦНАПу», — йшлося в публікації.

У судовому засіданні потерпілий сказав, що особою, яка вилила на нього нечистоти, був саме обвинувачений. На його думку, цей чоловік співпрацює з правоохоронними органами. Водночас Заброський не заперечував, щоб винуватця покарали штрафом, без реального позбавлення волі, оскільки вважає цю людину жертвою обставин.

Нападник свою вину повністю визнав і відмовився від дачі показань, послючись на статтю 63 Конституції.

У судовому засіданні допитувався охоронець ЦНАПу, який, обідаючи, почув на вулиці крики і нецензурну лайку журналіста. 

Обвинуваченого оштрафували на 850 гривень. У відкритих джерелах є дані, що цей чоловік був учасником бойових дій, брав участь в АТО (ООС) з травня 2014 року, також він відомий яке представник низки громадських організацій патріотичного спрямування.

Фото — molbuk.ua

peredplata