Росія зазнала найбільшої з початку війни атаки неопізнаних безпілотників

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-У Туапсе згоріла база “Роснефти”, у Санкт-Петербурзі довелося закрити небо та піднімати в повітря винищувачі, під Москвою ледь не вибухнула газорозподільна станція.
Слідом за Брянською та Білгородською областями, які безпосередньо межують з Україною, під наліт потрапили Підмосков’я, Ленінградська область та Краснодарський край.
На Кубані близько 2 години ночі два дрони, начинені вибухівкою, впали на території сховища “Роснефти”. На об’єкті поблизу Туапсе, поряд з яким знаходиться казарма Міноборони, прогриміли вибухи та почалася пожежа, а на місці удару залишилися дві вирви глибиною 1,5 метра.
Bлада Санкт-Петербурга закрила повітряний простір над містом і областю в радіусі 200 км через невідомий літаючий об’єкт.
Аеропорт Пулково на годину перестав приймати та відправляти рейси, а в повітря піднялися два винищувачі: Су-35 та МіГ-31. У місті запровадили план “Ковер”, який передбачено на випадок незаконного перетину кордону чи появи НЛО.
Невідомий об’єкт, через який закрили небо, також виявився безпілотником.
Президент Росії Володимир Путін “поінформований” про інцидент у Санкт-Петербурзі, заявив прес-секретар Кремля Дмітрій Пєсков.
За словами Пєскова, у найближчих планах Путіна – зустріч із керівництвом Федеральної служби безпеки. Розмова буде “серйозною”, наголосив Пєсков.

peredplata