Коли закінчиться війна?

Арестович пішов за російським кораблем.

Але залишилися відьми, тарологи, мольфари, віщуни, шамани. І вони продовжують віщувати. Кожен своє. А разом всі нам вішають локшину на вуха. Бо ніхто з них ніколи не скаже правди. Вони її не знають. Тому й не скажуть.

Будуть брехати. А люди їм будуть вірити. Бо на війні найбільше брешуть. А ще брешуть на виборах і на риболовлі.

Пам’ятаєте, як Арестович брехав Україні: через 2-3 дні ми звільнимо Донбас, через 5-6 днів Крим і так далі.

Бідні українські жінки ледь не умлівали біля екранів телевізора, коли чули єлейний голос цього пройдисвіта. Вони хотіли, аби так було, як він каже. А він, негідник, брехав і брехав. До того часу, поки його не впіймали за язик, коли коментував вбивство людей у Дніпрі російською ракетою. Він дозволив собі нібито припустити, що то українська ракета влучила у багатоповерхівку. Саме про це на весь світ повідомляли російсько-гебелівські пропагандисти. І з ними разом Арестович.

Він звільнився з офісу президента. Але його не покарали. Тож таких, як він – нині тисячі в Україні. Щодня і щогодини мастять єлеєм наші душі і вуха, і мізки.

Нам хочеться вірити у те, що не сьогодні-завтра закінчиться війна і настане мир. І вони про це говорять, брешуть. Погано, коли їхня брехня впливає на життя інших людей. А часто стає причиною смертей. У перші дні війни і перед нею «арестовичі» заспокоювали націю, посилали її смажити шашлики і не панікувати, нікуди не виїжджати. Це стало бідою у Гостомелі, Ірпіні, Бучі та інших населених пунктах України.

Потім казали, як велика мольфарка з Закарпаття Магдалена Мочіовські, що через 4 дні війна закінчиться. Не закінчилася. То через тиждень вона казала, що війна закінчиться через 4 тижні. Не закінчилася. Тоді вона «передбачила» її кінець через 4 місяці. І знову не закінчилася.

До честі цієї «мольфарки» вона зникла з екранів. Напевне, чекає кінця війни уже через 4 роки.

Не те, що Арестович. Він наговорив нам «чотири міхи» і… втік в Італію. Як йому вдалося у військовий час, у період військового стану, будучи підполковником ЗСУ. Більше того, він всім розповідав, що ледь не суперагент 007. І може один знищувати цілі бригади орків. Щоправда, адресу знищення вказав – місто Київ, вулиця Банкова.

Так було. Він хвалився, що у перші дні відбивав ворожі атаки диверсантів на президента Зеленського.

А ще є подібний до них Влад Росс. Але він хитріший і розумніший. Бо жодного разу не дає конкретних адрес, дат і прізвищ. Свої прогнози завуальовує так, що кожен може собі їх розуміти так, як йому хочеться. Тому й досі ще присутній у медіа. І продовжує навішувати локшину на вуха довірливих українців.

А ті двоє уже забрехалися і зникли з ефірів.

Звичайно, можна би було на них й не звертати уваги, якби вони не впливали на велику кількість людей. І якби їхня брехня не відбивалася на долях багатьох родин. Якби через їхню брехню люди б не втрачали своє майно, своїх рідних і близьких.

Адже цих пройдисвітів слухали мільйони.

Наприклад, Магдалена Мочіовські набирала в Ютубі по 5-7 мільйонів глядачів.

Арестовичу вірили кожного виступу 3-5 млн людей.

Владу Россу досі довіряють по 2-3 млн.

Але у час війни людям хочеться надійних і добрих новин. Вони навіть від журналістів вимагають, аби вони надавали тільки обнадійливі та переможні факти.

До нашої редакції часто звертаються буковинці. Просять, аби ми писали про перемоги української армії, про швидке закінчення війни, про смерть путіна…

Що ж, єдине, що ми з упевненістю будемо писати – це те, що

УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ!

ПУТІН ЗДОХНЕ!

РОСІЯ РОЗВАЛИТЬСЯ!

Коли це станеться? Не знаємо! Але віримо нації, ЗСУ, Залужному, Байдену… і всьому прогресивному людству, що разом ми цю перемогу зробимо якнайшвидше.

МОСКВА ВПАДЕ!

Петро КОБЕВКО

peredplata