Створення “авіаційної коаліції”

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Рейд Володимира Зеленського країнами Європи з метою створення “авіаційної коаліції” завершився у Великобританії
Мета двох раундів візитів до ключових столиць країн Європи Володимира Зеленського полягала в тому, аби домовитись з лідерами цих країн про забезпечення ЗСУ новітніми й не новітніми літаками, гелікоптерами, логістикою, навчанням пілотів…, усе чого потребують Повітряні сили Україні. Швеція, Фінляндія, Нідерланди, Бельгія пообіцяли Україні таку допомогу під час першої поїздки Зеленського до країн Північноїі Європи та Нідерландів.
У цій поїздці, яка охоплювала Німеччину, Італію, Францію та Великобританію такокож було досягнуто значних результатів. Їх подробиці особливо не розголошуються. Відомо, що лише Німеччина надасть Україні військовий пакет допомоги у розмірі 2,7 млрд €вро.
І вишенькою на тортик став сьогоднішній візит Володимира Зеленського до Великобританії. У ході зустрічі Зеленського з британським прем`єром Сунаком він заявив, що Велика Британія буде ключовою частиною коаліції партнерів, яка надає підтримку у розбудові Повітряних сил України.
“Ми будемо ключовою частиною коаліції партнерів, яка надає таку підтримку Україні. Непроста справа розбудувати спроможності Повітряних сил. Сюди входить не лише передача літаків, але й навчання пілотів і супровідна логістика, у чому Велика Британія може відігравати велику роль”, – сказав він.
Під час спільного брифінгу Ріші Сунак зазначив, що обговорив із Зеленським тренування українських пілотів, яке “почнеться досить скоро”.
Премʼєр Британії також підкреслив, що й інші країни будуть долучені до створення авіаційної коаліції для України, і він обговорить це з іншими лідерами пізніше на цьому тижні.
“Ми дуже зацікавлені в розбудові коаліції країн, які надають Володимиру і його народу авіаційну підтримку, якої вони потребують”, – наголосив Сунак.

peredplata