Проблеми з Чернівецьким “Машзаводом”: де ж собака зарита?

Уляглися перші пристрасті після прес-конференції директора Чернівецького машзаводу Віктора Сідляра і почався детальний аналіз того, що сказав він. А він сказав, що у тому що не зняли санкції з заводу винен голова обласної військової адміністрації Запаранюк. А ще заводові заважає Національний банк і конкретно голова Національного банку Андрій Пишний.
До слова, батько Пишного довгий час працював на заводі заступником директора і кажуть разом з покійним Плужником мав інтерес щодо приватизації цього підприємства. Але не вийшло тоді у них. Сідляр зумів першим перехопити завод.

Тож, можливо, син зараз помстився за батька. І ще мама мала проблеми з законом. Кажуть, тоді Папієв їх їй і влаштовував. Тож причини для помсти у Пишного є.

Далі, в чому винен Запаранюк?

В тому що він не виводить Сідляра на зв’язок з президентом? Не думаю…
Тут собака зарита глибше.

Якби президент хотів, то санкції би були зняті ще осінню 2022 року.
Хоч і Сідляр кілька разів старався переконувати всіх, що ніякої політики тут немає і він не політик, насправді це не так.
По-перше, окрім голови ОВА, як посадової особи, він активно критикував і партію ”Слуга народу”, яку очолює голова. а також депутатів від Чернівецької області які входять до партії Слуги народу.
Тобто, як завжди Чернівці і Буковина, стають таким собі полігоном для випробування майбутніх виборів, які можуть відбутися вже весною. Тут, напевно, відбувається, як завжди. Перший пробний камінь щодо майбутніх виборів кидають у Чернівецьку область.
З усього видно, що Буковина та Бессарабія переходять під підпорядкування Разумкова. Він уже приїжджав сюди, вів себе як господар. ходив по Бессарабії з Козаком, по лікарні в Чернівцях, мав контакт з головою обласної ради…
Ось тут і зарита виборча собака. Голова обласної ради Бойко швидше всього уже визначився, з ким буде йти на вибори. З Разумковим. Хто ще з ним буде? Напевне, з того боку йтиме Папієв, Козак, Божик… і Сідляр зараз чітко розставляє в області політичні та виборчі акценти і фігури.
Що залишається Запаранюку? Тільки одне: якнайшвидше позбутися Бойка.
Якщо через місяць-два голова обласної ради не буде знятий з посади і не поміняний на когось із депутатів від СН, наприклад Жаровського чи Грицку-Андрієш, то поміняють голову ОВА. наприклад на Осачука.
Тим паче, що Осачук вже рік на фронті. Бере участь у бойових діях на Донбасі.
Отож, якщо Запаранюк не зніме з посади Бойка, то Бойко зніме з посади Запаранюка. І у цьому йому вже активно допоміг Віктор Сідляр.
А чи повернеться Осачук?

ЧАС покаже… 

peredplata

4 thoughts on “Проблеми з Чернівецьким “Машзаводом”: де ж собака зарита?

  1. В області боротьба за панування… Але страждає від цього місто, область і країна… Висококваліфіковані спеціалісти змушені йти на підробітки, їхати за кордон, міняти професії… Єдинне функіонуюче підприємство, яке може задовільнити потреби нафтозагової промисловості, на території України – зачиняють… Це ганьба! А у військовий час – це злочин!!!

  2. фантазія у автора дуже буйна, все що написано треба ділити на 20.

  3. Знов перекручують політику з явною проблемою про санкції над флагманом машинобудування Буковини МАШЗАВОДОМ.Зніміть вже ті санкції або допоможіть хто може.Всі ми розуміємо що запуск МАШЗАВОДА буде вигідний в першу чергу державі у вигляді мільйонів податків.

  4. Те про що сказано в цій статті не відповідає дійсності. Ця прес-конференції жодним чином не мала на меті зміну влади в області. Саме Осадчука, тодішнього голову ОВА, з подачі якого Баканов подав подання про накладання санкції на ТОВ Машзавод звинуватив Віктор Сідляр. І ви думаєте що після цього він хоче повернути його до влади? Нісенітниця.
    Що стосується претензій які було висловлено на адресу Запаранюка, так вони ґрунтувалися на тому що пан Запаранюк не виконує своїх обіцянок, та не в повній мірі виконує надані йому повноважень і можливості. Саме він може донести до президента суть нашого питання. Прес-конференції яка відбулася була криком відчаю і зневіри у справедливе вирішення нашого питання і ніяким чином не мала на меті зміцнити владу в області.

Comments are closed.