Методичка з москви «Як розвалити українську економіку».

Якщо вже така гулянка пішла, пропоную уряду не соромитися і запропонувати зміни до переліку вихідних і святкових днів. 1 липня – день народного ДОСТАТКУ І ДОБРОБУТУ. Чому ні?
1 липня ціни на електроенергію для бізнесу зростають вдвічі і це позначиться на всіх без винятку товарах і послугах.
1 липня підвищуються тарифи на воду. Поки що на третину, але 1 вересня нас чекає нове підвищення.
1 липня зростає ціна на пальне, в середньому на 10 грн. за літр. Теж дякуємо «керманичам» – подорожчання палива вплине на всі цінники, без винятку.
Додайте до цього вже подвоєне підвищення тарифів для населення і заплановане за місяць скасування 2% для ФОП та повернення перевірок – і отримаєте вбивчу суміш і для економіки і для споживачів.
Хочу спитати «геніїв економіки» з Кабміну – ви чим думаєте? Вам відомо, що рівень безробіття в України – понад 20%? Хочете додати до них ФОПів? Чи знаєте ви, що близько половини українців під час війни економлять на їжі і ліках? Хочете вийти на показник дві третини? І це при тому, що цінники на багато видів продуктів в українських супермаркетах вже давно перевищують і польські і, навіть, німецькі ціни.
Під час війни і економічної катастрофи потрібно підтримувати економіку: стимулами, зменшенням перевірок і податкового навантаження, зменшенням дозволів і багатьма іншими кроками. Для багатьох дрібних бізнесів лише такий підхід – це шанс навіть не заробити, а банально вижити. Тому те, що робить і пропонує робити далі наш Кабмін – це, дуже перепрошую, нагадує методичку з москви на тему «Як розвалити українську економіку».
Сергій Рудик, народний депутат України

peredplata