Це така нагальна потреба у Чернівцях – ремонтувати фонтани і сквери?

Вчителька чернівецького ліцею порівняла зарплату педагога і начальниці управління освіти: в середньому 11 і 36 тисяч гривень на місяць. 

 
Чернівці – чи не єдиний неокупований обласний центр, де вчителям досі не повернули надбавку за престижність професії.
 
Про це на своїй сторінці у ФБ розповіла вчителька зарубіжної літератури одного з чернівецьких ліцеїв Діонісія Березніцька (на фото).
 
Навесні під час зустрічі з колективом нашого ліцею заступник міського голови пан Лесюк повідомив, що місто не може виділити кошти для освітян, бо всі гроші йдуть на підтримку військових. От тільки за півтори роки повномасштабної війни наша ТРО не отримала від місцевої влади нічого (якщо ви воїн ТРО і щось отримали від Чернівецької міської ради – напишіть в коменти або в особисті, я визнаю свою помилку). Чиновники звітують про якісь обіцяні закупівлі, але на фронт ці обіцянки не добираються. То куди ж зникають гроші з бюджету?
 
Аааа, точно! “Відмиваються” на ремонтах скверів і площ. Ну так, це ж супернеобхідно зараз, коли хлопці збирають на дрони по 5-10 доларів і за свої кошти купують навіть білизну і шкарпетки.
 
Фонтан на площі Пресвятої Марії – 7 МІЛЬЙОНІВ
Сквер у Садгорі – 16 МІЛЬЙОНІВ
Реконструкція Центральної площі – розпочнеться навесні 2024 року, вартість поки що невідома
 
Ну от поясніть мені, невже ЦЕ не може почекати? Це така нагальна потреба – ремонтувати фонтани і сквери? Я все розумію, крім цього.
 
І повертаючтсь до вчителів. За місяць я отримувала в середньому 11 тисяч гривень. У мене 22 години, кабінет, класне керівництво і зошити. А вдома однорічна дитина і комунальні послуги.
 
Вгадайте, скільки за рік заробила начальниця управління освіти Ірина Ткачук? 434 тисячі гривень. І це при окладі 7900 грн. Круто? Так, бо ж премій виписано аж на 199,6 тисяч (!!!)
 
А грошей на престижність для вчителів все ще нема. На цьому можна закінчувати.
 

peredplata