У Чернівцях скейт-парк за 9 млн.

У 2021 році, задовго перед рашистською навалою, виникла гарна ідея – збудувати у Чернівцях сучасний скейт-парк. У цьому місті я народився, виріс і добре пам’ятаю одне з його символічних місць – парк Шевченка, де давно простоював танцмайданчик, який, як ніякий інший, підходив під нове цільове призначення. Тому не лише підтримав ідею, але й пролобіював виділення з держбюджету 1 млн. грн., якого тоді цілком вистачало для обладнання сучасного скейт-парку. Все інше – підготовку майданчика і встановлення обладнання мала профінансувати місцева влада.
Обладнання було закуплено вчасно і скейт-парк мав би безпроблемно запрацювати ще два роки тому. Далі – нікому не потрібна і вже скандальна історія. Парк “запускають” влітку 2023-го року і його вартість зростає до 9 млн. Більше того, лише через місяць після відкриття, цей скейт-парк вже потребує капремонту (це я цитую сайт держзакупівель “Прозоро”) на суму 1.6 млн. Не знаю як вам, а в мене ці цифри в голові не вкладаються. І це м’яко кажучи.
Які висновки терміново потрібно робити зараз?
1. Все потрібно робити вчасно. Без затягувань, прив’язки до календарних дат і наближення виборів. Нагадаю, у цьому скейт-парку могли б вже два роки кататися діти.
2. По цифрах – краще промовчу. Може там зібралися будувати підземні поверхи чи додати космічних технологій, не знаю.
3. Влада повинна планувати свою роботу і чітко ставити пріоритети. Звичайно, війна – не привід, щоб забути про ремонт водопроводу чи каналізації, ремонт обладнаннях у лікарнях чи тепло у школах. Але є багато речей з якими можна, як мінімум, зачекати, а не розкидати мільйони гривень на фонтани-тротуари.
Ми маємо пам’ятати, що зараз кожного дня на фронті гинуть наші бійці. І часто гинуть через відсутність тепловізорів, спецприладів і безпілотників. За майже півтора роки в ЗСУ бачив такого горя немало. І в цей самий час влада “закопує” ці кошти у велике і малі будівництва, капремонти, сквери і озеленення. Тому зараз треба зупинятися і вмикати холодний розум. А з «лавочками» можна зачекати.
Сергій Рудик, народний депутат України
Ольга Кобевко, депутатка Чернівецької обласної ради

peredplata