Трагедія Буковини: радянські примусові виселення населення в 1940-1953 рр

Повідомляють із видавництва “Літопис УПА” про вихід з друку документального збірника, упорядкованого Василем Мустецею «Трагедія Буковини: радянські примусові виселення населення в 1940-1953 рр.». Результат більше аніж десятирічного пошуку в усіх архівах, до яких міг дотягнутися, документів щодо виселення буковинців. Поступово розрізнений масив документів структуровувався у різні етапи, встановлювалися імена виселених, виявлялися різні обставини.
До збірника включені найбільш вагомі документи із архівів УСБУ в Чернівецькій області, Галузевого державного архіву СБУ та Державного архіву Чернівецької області. Сподіваюся, збірка стане в нагоді як місцевим дослідникам, краєзнавцям, а також усім, хто шукає інформацію про своїх родичів та їх долю.
Особлива подяка видавництву “Літопис УПА”, зокрема п. Ігору Гомзяку, Дмитру Проданику та пані Анні Ладик за підготовку та загалом за вихід у світ видання.
Сподіваюся, ближче до дати чергових роковин, до 21 жовтня, вдасться організувати невеличку зустріч-презентацію видання. Там і обміняємось думками в тіснішому колі та із самими репресованими чи їх нащадками, та належно їх вшануємо.

peredplata