Тим часом у Карпатах

Українці скидаються на машини для військових. Тим часом у Карпатах:
 
1. На фото джипінг в горах. Це дуже хуйових тип відпочинку, який шкодить екології, але дуже популярний серед українців.
2. Зараз є величезна потреба у машинах для військових. А також багі та квадроциклах. Я наткнувся на цей допис після кількох дописів знайомих про потреби. Один з них, який раджу прочитати https://www.facebook.com/ivan.mateiko/posts/pfbid03565uzMot3kpfp1RLyDTY5UqWGZqeq1CnCuYjim5pz89cmMx9jYLqqvguRUn6DvUzl
Ще один не можу зараз знайти, але це був допис військового лікаря, який жалівся на те, що доводиться сортувати поранених на тих, кого вивезуть в лікарні, і тих, хто лишається в польових шпиталях з мінімальними шансами на виживання, бо бракує автомобілів, щоб доставити людей до цивілізації.
3. Це фото виклала працівниця однієї з київських компаній. Я не бачу сенсу писати якої, бо воно ілюстративне. Такого відбувається в Карпатах повно. Так само, використовуються не лише старі УАЗи, які на фото, а й джипи, квадроцикли та вантажівки.
4. На період воєнного стану держава має повноваження вилучати потрібну їй техніку, виплачуючи власникам компенсацію. Проте, на мою думку цим механізмом вона не користується на повну. Хоча можу зрозуміти чому, з огляду на те, як в коментарях люди обурювались цій ідеї, називаючи її комунізмом та диктатурою.
5. На мою думку, дуже багато цивільних, особливо з бізнес-середовища, розслабились і в їх свідомості війна перетворилась на таке собі “велике АТО”, коли там десь далеко на Сході, щось відбувається, але це не наше діло. І для мене фото з такого типу поїздок це теж маркер подібних речей. Так, дійсно для тривалого конфлікту треба шукати якийсь war-life баланс, але чомусь люди переважно шукають його в сторону суттєвого збільшення life, де war звужується до рідких донатів та розмов за столом.
Update #2. Ще одна штука, про яку люди походу не в курсі. Конфіскація майна в юридичних осіб, це те що масово відбувається в Україні після 24 лютого в рамках закону про воєнний стан. Забирають машини в банків, забирають в комунальних служб, техніку в підприємств. І це всім окей. Чому можна забрати інкасаторську машину чи швидку в громаді, але при цьому не можна забрати джипи в туристичної компанії? Чому можна забрати шкільний автобус, але не можна забрати баггі?

peredplata