Лідер КНР Сі Дзіньпін запропонував Джо Байдену біполярний мир…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
Іншими словами: ділимо світ по-братськи, , як кажуть “Fifty Fifty”. Прямим текстом це не було сказано, але фраза “світ досить великий для процвітання обох країн” і тональність як це було сказано, я сприйняв саме так, як заклик до біполяризації світового порядку.
“Конфлікт Китаю і США спричинив би дуженестерпні і неприпустимі наслідки”, а світ досить великий для процвітання обох країн”, – сказав китайський лідер.
Тональність початку перегіворів досить непогана. Ці переговори матимуть далекосяжні наслідки для світу і в тому числі для України.
Я сподіваюсь, що сторони, обговорюючи війну між Росією й Україною, оберуть так званий “інертний розвиток подій”. Тобто без різких потрясінь, без швидкого розпаду Росії. Китай не заперечуватиме США і їх союзникам допомагати Україні, а Вашингтон дозволить Китаю продовжувати “повзучу китаїзацію” Російської Федерації до певних кордонів. Скажімо, до Уралу. А можливо і до Москви…
Питання Тайваню – це окреме складне питання. Не думаю, що воно буде остаточно вирішене під час сьогоднішніх переговорів.
Проблема смyги Гази і ХАМСу відпадає майже автоматично, після того, як Iзрїль найближчими днями повністю закріпить там свій контроль.
З нетерпінням чекаю закінчення і повних результатів переговорів.

peredplata