У Чернівцях відзначили Національний день Румунії

У ці дні Румунія відзначає день об’єднання. 105 років від того дня коли у місті Альба- Юлія відбулося остаточне об’єднання румунських територій.
Це свято відзначається з 1990 року після падіння комуністичного режиму Румунії.

Сьогодні з цієї нагоди у Чернівцях генеральне консульство Румунії генеральна консулка Румунії, її Екселенція пані Ірина-Лоредана Стенкулеску з делегацією з Румунії, з громадськими діячами українських і румунських товариств, з владою України і владою Буковини поклали квіти до стели загиблих воїнів в Чернівцях. Вони вклонилися пам’яті героїв, поклали квіти до пам’ятника Шевченку, а потім всі разом поклали квіти до пам’ятника поета, класика румунської літератури Емінеску.
Цього року, і українська влада, і румунська влада відзначили разом румунське свято. Хоча, раніше до нього неоднозначно ставилися в Україні. Але друзі пізнаються у біді. Румунія з перших днів широкомасштабного вторгнення росії надала притулок мільйонам біженців з України, швидко організувала гуманітарну допомогу. Ця допомога не зменшується досі.
Румунський народ виявив велику солідарність з українським народом. Це добрий приклад для політиків деяких сусідів.
На жаль, не скрізь у нас сусіди одинакові. Ми маємо проблеми з владою і політиками Угорщини, Словаччини, а тепер ще й Польщі. Але ми не маємо проблем з народами цих країн. Вони все рівно допомагають Україні. Влада зміниться, а народ – залишиться.

У ці суворі і важкі дні щиро дякуємо румунському народу, румунській владі за таку необхідну допомогу і підтримку. Віримо, що разом вся європейська та світова спільнота переможе диктаторство путіна і імперські замашки росії.
Слава Україні!
Traiasca Romania!

peredplata