Кому потрібний розкол між політичним і військовим керівництвом України і хто реалізує цей сценарій?

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Дії Мар`яни Безуглої і її кураторів з ОП сьогодні перетнули навіть межі безумства, не те що “червоні” лінії! Безуглу необхідно якнайшвидше ізолювати й позбавити її усіх засобів та інструментів транслювати її істеричні та безглузді дописи.
Як відомо, учора видання The Economist опублікувало резонансну статтю: “Росія прагне скористатися політичним розколом в Україні”, у якій характеризуються стосунки між політичним і військовим керівництвом України як “жахливі, конфлікт перейшов у відкриту площину”.
Мар`яна Безугла не забарилася з реакцією і звинуватила генерала Валерія Залужного в тому, що то він замовив цю статтю в The Economist. Безугла так поспішала, що написала свій пасквіль з купою граматичних і стилістичних помилок.
“Замовні статті в The Economist… Це по-генеральські — мовчати в Україні і викидати іноземцям оце на світ? Може, Вам є що сказати прямо?” – написала нардеп Безугла у Facebook.
Хоча грамоти від пані Безуглої ніхто й неочікує. Головне не це… Головне те, що вона зуміла накалити ситуацію до максимуму, позаяк на це звернули увагу зарубіжні політики і міжнародні ЗМІ. А після цього пані Безугла спробувала перекинути свою вину на Валерія Залужного, мовляв це він замовив статтю у виданні The Economist. Справа зайшла набагато далі, ніж хтось міг передбачити.
Учора дивився інтерв`ю лідера фракції “Слуга народу” Давида Арахамії телеканалу 1+1. Він слово в слово повторив претензії Безуглої до Головкома Валерія Залужного. Мовляв, нам не надали “план війни на 2024 рік”. Так і сказав: “план війни на 2024 рік”. Подавай їм “план війни”. Ось такими поняттями і категоріями оперують українські законодавці від фракції “СН”. Це дійсно жах і ганьба.
Дійшло до того, що сьогодні у справу втрутилось і стало на захист генерала Залужного військовe керівництво НАТО у Брюсселі.
У НАТО наголошують, що заяви й припущення про те, що військове керівництво України не має “плану задуму” війни, некоректні та не відповідають дійсності. План i бачення війни є, але його втілення є надзвичайно складним завданням, навіть з тією підтримкою, яку надає Захід.
***
Після такого масштабного скандалу на увесь світ Генпрокуратура, СБУ просто зобов`язані притягнути до відповідальності усіх причетних до його розпалювання. Верховна рада мусить все зробити аби Безуглу й Арахамію позбавити депутатської недоторканості і притягнути до відповідальності за зраду Батьківщини і підривну діяльність.

peredplata