Коли підуть на війну найважливіші діти України?

Та інші близькі родичі топчиновників України, які досягли призовного віку, чимало з них уже давно.

Про необхідність мобілізації з усіх трибун повторюють їхні батьки, міністри й депутати. Щоправда, агітують не власних синів і доньок, а чужих. Хоч добра освіта нащадків можновладців, отримана, переважно, за кордоном, могла би дуже прислужитися країні під час війни. Йдеться про юнаків, а також дівчат, які, відповідно до наказу міноборони від 3 грудня 2021 р. є військовозобов’язаними. Нижче – далебі не повний список молодих носіїв гучних прізвищ, чиєї появи в армії з нетерпінням чекають і вона сама, й решта українського суспільства.

Почнемо з першої доньки країни, Олександри Зеленської. Їй в липні виповнилося 19, навчається на другому курсі столичного вишу за юридичною спеціальністю. Як недавно скаржилася в ЗМІ її мама, перша леді Олена Зеленська, дівчині важко, що через війну не може подорожувати.

 
 
 
 
 
 

Так само на юридичних факультетах вчаться діти спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука. Їм, на відміну від Олександри, подорожувати вдалося – до затишної Австрії. 19річний Олесь Стефанчук у перші тижні після 24.02.2022 переїхав до Відня до сестри Злати. Раніше здобував освіту в Києві.

 
 
 

Теж 19 виповнилося синові віце прем’єрки Ірини Верещук Олегові. Випускник престижної київської гімназії “Домінанта”, чим займається зараз – невідомо.

 
 
 
 
 
 

Припустимо, щоб записатися добровольцем на фронт, стоїть у черзі на медичну комісію разом зі своїм ровесником Андрієм Веніславським. Молодшим сином Федора, нардепа й представника президента у Верховній Раді. Того самого, що недавно оголосив про фактичну неможливість виїзду за кордон з 1 жовтня ц.р. для українських жінок, які мають медичні спеціальності – мусять стати на військовий облік.

 
 
 

Це обмеження, звичайно, не стосується старшого сина Веніславського, теж Федора, 31 рік (на фото нижче кількарічної давнини – з татом), бо працює в міністерстві закордонних справ. Посада – другий секретар відділу політичного планування головного управління аналізу та планування політичного директорату. Зрозуміло, цю надію вітчизняної дипломатії ніхто на фронт не відішле.

 

Зате зі зброєю в руках міг би послужити країні Вадим Веніславський 1975 р.н (на фото нижче)., це молодший брат Федора-депутата. Однак, його поїздка на передову теж навряд чи станеться, бо Вадим усе життя перебував на керівних посадах у Генеральній прокуратурі. Туди його свого часу привів Віктор Пшонка, екс-Генпрокурор і державний зрадник.

 
 
 
 

У Вадима ж є донька Анастасія, а в неї – коханий хлопець Дмитро Булюк, обидва на початку цього літа стали відомими в себе вдома на Волині. Але не тому, що побажали вступити до ЗСУ, а завдяки участі в скандальному тендері в Луцьку (https://visnyk.lutsk.ua/news/ukraine/regions/volyn/78840-na-volini-figurantka-rozsliduvannya-zayavila-na-zhurnalistiv-v-politsiyu/).

Теж не поспішають на захист Вітчизни й четверо синів секретаря Ради Нацбезпеки Олексія Данілова. Про місцезнаходження одного з них, 40річного Максима, недавно повідомляли й українські ЗМІ – це Майямі, США, де чоловік обрав для життя елітну нерухомість. Повз увагу наших журналістів, проте, пройшов небанальний нещодавній Максимів допис в Інстаграмі, справжній крик душі із закликом до перемовин з агресором: “Я вважаю цю війну безглуздою. Очевидно, що вона приносить українскому народу тільки смерть і горе. Закликаю вас одуматися і зупинити. Скільки сімей вже втратили своїх рідних. Давайте уже сядемо за стіл переговорів і збережемо життя!”.

 
 

Ще один відповідальний за захист країни, тепер уже колишній міністр оборони Олексій Рєзніков, якби захотів, міг посприяти мобілізації одразу трьох своїх родичів. Йдеться про сина Рєзнікова від першого шлюбу 20річного Олексія, киянина. Також любого зятя, 36річного Дмитра Штейнгауза, чоловік Анастасії Рєзнікової (на фото), доньки теж від першого шлюбу.

Нарешті, молодший брат ексміністра, Констянтин, йому зараз 43. Останнє відоме місце проживання – Львів.

 
 
 

Звичайно, жоден з названих чоловіків ще не підставив армії свого мужнього плеча.

 

Це, якщо вірити мерові щойно згадуваного Львова Андрієві Садовому, теоретично може зробити його 21річний син Іван-Павло. Батько з приводу сказав у інтерв’ю Радіо Люкс FM, що “він вчиться. Він ходить на облік, все як має бути. Я думаю, що всі пройдуть війну. Я більше сповідую цю систему, яка є в Ізраїлі, коли і чоловіки, і жінки повинні служити у Збройних силах. Тому що поки росія є нашим сусідом, вони життя нам не дадуть. Всі повинні вміти захищати свою державу”.

 

Маркетолог Іван-Павло Садовий вчився вміти захищати в Англії, в університеті Трент, що в Ноттінгемі. Судячм із запису на його сторінці в мережі Linkedin, i зараз продовжує це робити.

 
 
 
 

Велика Британія є популярною країною для золотої української молоді. Тут закінчила університет Редінга та кембриджські курси Анна Зацепіна, 28 років, старша донька відомої нардепки Ірини Геращенко.

 
 
 
 
 
 

В Лондоні — бо де ж іще? — навчалися Олексій (38 років) та Михайло (22, на фото нижче — з оголенимм торсом) Порошенки. Також доньки-близнючки п’ятого президента Євгенія та Олександра (кожній 21 рік) здобули в Об’єднаному Королівстві знання з анімації та економіки відповідно.

Донька Геращенко, як і діти Порошенка, безперечно, добре володіють англійською і вже бодай як перекладачі могли б виявитися корисними для ЗСУ. Перекладачі, нагадаю, є в переліку фахівців-жінок, що вважаються військовозобов’язаними (https://ips.ligazakon.net/document/re37188?utm_source=biz.ligazakon.net&utm_medium=news&utm_content=bizpress01&_ga=2.143266997.1475719968.1694138432-479502824.1694138432#_gl=1*a2ya4p*_gcl_au*MTk1MDY3MzI2MS4xNjk0MTM4NDMx) .

 
 
 
 

Втім, не лише “Європейська солідарність” може постачати армії блискуче підготовані кадри з молодшого покоління. В ЗСУ напевне сподіваються побачити солдатом і Назарія Совсуна, молодшого брата нардепки зі “Слуги народу” Інни. Вона прославилася активним проштовхуванням ЛБГТ-законодавства, а Назарій, якому вже більше 20ти, є відомим поборником легалізації лікувального канабісу. Наразі трудиться не військовим, а директором ГО “Контркультура”.

 

Хіба що син шефа нашого МЗС Дмитра Кулеби Єгор наразі не може вступити до армії, бо йому тільки 16. Але вже добре стріляє, як хвалилася, було, в соцмережах його мама.

 
 
 

На своїй Фейсбук-сторінці хлопець пише російською, що вивчав “все подряд” в Новопечерській школі Києва, а живе в Страсбурзі, Франція. Втім, якщо “зелена” команда його батька вирішить зменшити призовний вік для українців, Єгор отримає шанс стати вояком вже наступного року.

 

А Ірина Ляшко, дружина міністра охорони здоров’я Віктора – ще швидше. Бо, згідно із нововведенням про військовий облік для жінок, повинна на нього стати з 1 жовтня як лікар центральної лікарні в Броварах. Чи стане?

Людмила Пустельник, Global Village Home

https://www.globalvillagehome.net/post/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%96%D0%B4%D1%83%D1%82%D1%8C-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%96%D0%B9%D0%BD%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D1%96%D1%88%D1%96-%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B8-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8?fbclid=IwAR0j3XAI5sN2ttFq5tsIFUQJn8ziRLLsoxda1EqFtPr6Qwa5k3QBRsxTqHg

Фото: https://tsn.ua/, https://politeka.net/, https://intent.press/, https://varianty.lviv.ua/, https://znaj.ua/, https://www.linkedin.com/in/ivan-pavlo-sadovyi/?originalSubdomain=uk, Єгор Кулеба, Олексій Резніков

peredplata