ВЧИТЕЛЬ – ЦЕ, ЗА ЗАМОВЧУВАННЯМ, ПРОСВІТИТЕЛЬ СВОГО НАРОДУ! АЛЕ, НАЖАЛЬ, НЕ ЗАВЖДИ…

На цих фото шкільні вчителі, які захищають “рускій мір” і підтримують окупацію московським патріархатом рідної церкви у селі Ленківці. Ці “вчителі” захищають позиції москви від релігійної громади ПЦУ, жителів свого ж села, які проголосували за вихід із московського ярма! А їм москва ближча! Вони готові за неї гризти своїх же односельців! І це вчитель історії України! Уявіть, яких знавців історії і чиїх “патріотів” виховає такий “історик”?!?
“Коли ж те світло, що в тобі, темрява, то темрява – якою ж великою буде!” (Мт.6;22)
Мені кажуть, що це їх особиста справа, вони це роблять у позаурочний час!
А якщо я, священник Роман, вийду з церкви і піду в бар, вийду звідти п’яний з дівчатами під руку?
Чи скажете ви, що це він робив у позабогослужбовий час, має право, то його проблеми?
То чому, коли учитель провідної школи, у позаурочний час яро підтримує московський патріархат і бореться з українською Церквою, то ви кажете, що це його особиста справа, його проблеми?
Він тоді учитель, чи ні? Він зразок для наслідування, чи ні?
Він просвітитель свого народу, чи ні?
Ми з учителями невіддільні від свого служіння!
Коли, наприклад, учителька повезла дітей поцілувати руку московському слузі, громадянину росії Мєлєтію, і серед тих дітей більша половина це не тільки учні недільної школи храму московського патріархату, але і учні ліцею, в яких саме вона викладає предмет, то вони у своїй свідомості відділять її учителювання в ліцеї від учителювання у недільній школі моспатріархату, чи ні?
Якщо шкільний психолог, шкільний учитель історії України виступають проти української Церкви і захищають позиції москви у своєму селі, то це є прикладом для їх шкільних учнів, чи ні? Учні, бачачи їх поведінку, скажуть, що це просто нерозумні Вася і Маша прихожани МП? Чи учні скажуть, що он, навіть наші вчителі Василь Іванович і Марія Петрівна так вважають, значить так правильно?
Так отож!
Чому з учителів такий попит? Бо кому багато дано, з того багато і спитають!
Учителям платники податків платять за те, що вони розумні! І за те, що вони розумними зроблять їхніх дітей!
Їм платять зарплату якраз за інтелектуальну роботу!
А ще, за замовчуванням, вважається, що вони є інтелектом, мозком нації, громади, є тою рушійною силою, що має тягнути громаду вгору!
Від них очікують, що вони самі є зразковими патріотами і такими ж вони виховають прийдешнє покоління!
Тому і питають із них саме за це! Питають за те, за що не запитають ондосельців робітничих професій.
Тому ви вже вибачте, але на кого, як не на вас, українському священнику опиратися, як на перших побратимів і соратників? Хто, як не ви, вчителі, маєте бути першими союзниками по витягуванні нашого народу із московського ментального рабства? А коли проводирі сліпі, то на кого орієнтуватися народу? Про таких казав Господь, що «коли сліпий веде сліпого, то обоє впадуть у яму!».
Тому допомагаймо один одному! Тягнімо наш народ вгору, до світла! Бо така є наша місія! За це із нас запитає Господь і наші нащадки! Не кажімо, що це не наша справа, хай вирішують політики. Політики орієнтуються на голос із низу. Є попит – буде пропозиція. Не хоче народ – то і владі не треба!
Зрозумійте – зверху вказівки не буде! Ну не збере вас «батюшка моспатріархату» і не скаже: «ну все, давайте виходимо із моспатріархату!», не збере батюшок Мєлєтій і не скаже: «давайте йдемо в ПЦУ!», не збере єпископів Онуфрій і не скаже: «Давайте остаточно пірвемо з москвою і проголосимо автокефалію і будем з Єпіфанієм служити Богу і народу України!»
Усе треба робити самим! Спасіння утопаючих – справа рук самих утопаючих!
І саме ви, учителі, є тим рушієм, що має тягнути, разом із нами, свій народ вперед і вгору!
Дай, Господи, вам і нам винести свій Хрест на нашу, українську Голгофу!
Бо лише після Голгофи можливе Воскресіння і життя вічне!

peredplata