Чи буде Америка знову сміливим і впливовим світовим лідером?

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-США ще ніколи не були тaкими кволими та інертними як сьогодні. І візит держсекретаря Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкена в Європу є цьому яскравим підтвердженням і свідченням.
Учора Ентоні Блінкен цілий день вештався по Парижу і намагався переконати усіх парижан і загалом французів, що ідея їх лідера надсилати французьких солдатiв в Україну – це хибна і небезпечна ідея. Однак усі аргументи Блінкена не переконали ані президента Франції Макрона, ані його колегу, міністра закордонних справ Франції Стефана Сежурна.
Макрон, взагалі красавчик, відпарирував Блінкену і сказав, що у даному випадку Франція не буде просити допомоги в усього НАТО і не вимагатиме задіяння 5 параграфу Вашингтонського договору навіть якщо її віськові зіштовхнуться з російськими загарбниками.
Відтак, не солоно сьорбнувши Ентоні Блінкен подався у Брюсcель, у штаб-квартиру НАТО.
І уже з високої трибуни НАТО пан Блінкен заявив, що керівництво США не підтримує відправку іноземних військ в Україну.
За словами американського держсекретаря, США не підтримують ідею з військами в Україні, бо не хочуть “стати стороною цього конфлікту”.
“США не підтримують відправку військ воювати в Україну. Ми дуже чітко заявили про це з першого дня: ми не зацікавлені в тому, щоб стати стороною цього конфлікту, але ми хочемо підтримати Україну, яка захищається від російської агресії”, – зазначив Блінкен.
А далі взагалі тринди-ринди! “Наразі у США не бачать ознак того, що російська агресія може поширитися на країни НАТО”, – заявив Ентоні Блінкен.
“Зараз ми бачимо, що Росія повністю втягнута в цю агресивну війну всередині України, але ми не маємо індикаторів і попереджень про те, що війна Росії на території НАТО неминуча”, – додав пан Блінкен.
Самі бачимо як флюгер на даху Білого дому розвернувся на усі 180°. Риторика офіційного Вашингтону стала абсолютно протилежною тій, якою вона була ще кілька днів тому. Адже усі лідери НАТО включно з США стверджували, що якщо Україна не переможе у війні з Росією, то наступними жертвами Росії стануть країни Європи. А сьогодні вже все змінилося. Мовляв, Росія наглухо зав`язла в Україні, тож нехай там самі і борсаються, а Європі вже нічого не загрожує.
Отже, бачимо яскраву ілюстрацію того, що США сьогодні демонструють не політику, а політичну проституцію!

peredplata

Залишити відповідь