Бюджет Ради ЄС в обмін на 7 систем ППО “Patriot” Україні!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Хочу подякувати моєму другу і колезі, депутату Європарламенту, колишньому прем`єру Бельгії Гі Ферхофстаду (з яким я працюю пліч-о-пліч з вересня 2001 року) за ініціативу: бюджет Ради ЄС в обмін на 7 систем ППО “Patriot” Україні!
Як відомо, нещодавно за ініціативи європарламентарів у Європарламенті був заблокований бюджет на видатки і роботу Ради ЄС (Європейської ради). Головним бунтарем став бельгійський політик Гі Ферхофстад. Європарламент підтримав його ініціативу: “сім (7) систем “Patriot” Україні взамін на схвалення бюджету Ради ЄС”.
І перші результати цього “торгу” вже є! ЄС направить Україні ще сім комплексів ППО “Patriot”!
Канцлер Німеччини Олаф Шольц сьогодні анонсував відправку Україні ще однієї системи Patriot з Німеччини і заявив, що приклад ФРН наслідують шість європейських країн, які він не назвав, пише Bloomberg. “Їх має бути сім”, – пояснив політик.
Під час виступу перед журналістами після неформальної зустрічі лідерів країн — членів Євросоюзу, яка пройшла у Брюсселі, Шольц зазначив, що Україна потребує ППО, оскільки Росія посилює ракетні удари по енергетичній інфраструктурі країни та її містах. Крім “Patriot”, Німеччина поставить Україні ЗРК IRIS-T та Skynex із боєприпасами, сказав канцлер.
Голова Європарламенту Роберта Метсола, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, президент Ради ЄС Шарль Мішель і десятки інших європейских топ політиків за підсумками зустрічі у Брюсселі також заявили про необхідність якнайшвидшого надання Україні систем ППО та іншої збройової допомоги.

peredplata

Залишити відповідь