На Буковині сусід через землю жорстоко побив сусіда-військового

Тінь Сави Жижияна нависла над селом Давидівці колишнього Кіцманського району.

Великий конфлікт за землю триває у цьому селі уже третій рік. Тут жили сусіди сім’я Залісків і сім’я Швеців.

Якось вони не поділили між собою кілька сантиметрів землі. Це було майже три роки тому. І почалася велика війна.

Сюди викликали кілька комісій і з району, і з області. Нічого не дало. Конфлікт продовжувався і розгорався. Хтось комусь зламав паркан, хтось кудись залазив через межу, сварилися, але до бійки ще не доходило. Та не могло так мирно закінчитися, якщо конфлікт тривав багато років.

Староста села або невміло діяв, або провокативно. І цього року на Великдень між сусідами почалася велика бійка.

Сім’я Залісків разом з своїм напарником утрьох увірвалися на подвір’я сім’ї Швеця і жорстоко побили чоловіка. А потім з’ясувалося, що цей чоловік – воїн Збройних сил України. А на подвір’ї була камера спостереження.

Тоді жінка нападників Яна Залізко почала кричати: “Я його б’ю!” і мовляв їй нічого не буде. Ніби два чоловіки тримали воїна і били його.

Наперед скажу, що він зараз у госпіталі зі струсом мозку, забоями і травмами.
Викликали поліцію, яка швидко приїхала.
Але конфлікт не вгамувався.

На другий день жінка зникла. Кажуть, що виїхала за кордон. Тобто, якщо вона візьме на себе вину і скаже: “Це я побила Швеця”, 
то з неї, як з гуся вода. Вона вже за кордоном і ніхто її чіпати не буде і не зможе. А її чоловік і нападник залишилися в Україні. Вони тепер дають покази в поліції.

Далі з’ясовується, що староста села є братом попа московського патріархату, який жонатий на сестрі Яни Заліско. Він з якогось дива має великий авторитет в селі. А це чи не єдина церква московського патріархату у колишньому Кіцманському районі. Там ще у Кліводині править московський піп. Люди старосту і попа слухаються. І тому, напевне, староста будучи у родинних зв’язках з Залізками, несправедливо ділив кілька сантиметрів тої землі. І саме через нього, напевне, і розгорався цей конфлікт. А ще мама Яни Залізко працює у старостинстві. Це колишня сільрада. Але зараз вже йдуть кримінальні справи та слідство.
Час покаже, чим все це закінчиться.
Чекайте і читайте…

peredplata